АТЛАНТА (АП) — Преди година законодателите в Джорджия казаха, че

...
АТЛАНТА (АП) — Преди година законодателите в Джорджия казаха, че
Коментари Харесай

Джорджия ограничи грижите за транссексуални за младежи през 2023 г. Сега републиканците търсят категорична забрана

АТЛАНТА (АП) — Преди година законодателите в Джорджия споделиха, че са постигнали баланс, когато са забранили множеството интервенции, потвърждаващи пола, и хормонално заменяне лечения за транссексуални хора под 18 години, само че дано лекарите да продължат да предписват блокери на пубертета и да разрешат на малолетните да продължат да получават хормонозаместителни лечения.

Сега щатският сенатор Бен Уотсън, републиканецът, който управлява миналогодишните старания, желае да каже, че баланс към цялостна възбрана. Комисията по опазване на здравето и обществени услуги на Сената гласоподава в понеделник с 8-5 за напредване на законопроект 1170 на Камарата на представителите, който ще забрани блокерите на пубертета и ще приключи достъпа до хормони за тези, които към този момент получават терапия. Мярката се реалокира в Сената за по-нататъшен спор.

Грузия е измежду минимум 23 щата, които са въвели закони, ограничаващи или забраняващи потвърждаващи пола медицински грижи за транссексуални малолетни, и множеството от т...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР