Атинският съд призна за виновен бившия гръцки министър на отбраната

...
Атинският съд призна за виновен бившия гръцки министър на отбраната
Коментари Харесай

Осъдиха на 19 затвор бившия гръцки министър на отбраната Акис Цохадзопулос

Атинският съд призна за отговорен някогашния гръцки министър на защитата Акис Цохадзопулос за взимане на подкупи при подписване на покупко-продажби по закупуванто на оръжие за гръцката войска.

Бившият министър получи, който преди четири години той беше наказан и за пране на пари, получи втора присъда от 19 години затвор за взимане на подкупи в изключително огромни размери. На делото в Атина се потвърди,че той е получил милиони евро рушвет, с цел да избере избрана компания за превъоръжаване на гръцката войска.

Съдът реши подсъдимият да заплати един милион евро санкция, както и да се конфискуват множеството недвижими парцели, закупени с  пари от противозаконни оръжейни покупко-продажби. По осем години затвор получиха брачната половинка и дъщерята на някогашния боен министър,на които той е прехвърлял парцели и парични средства от подкупите. По същото дело осъдиха още осем лица, взели участие в корупционата скица на министъра.

За гърците наказаният някогашен боен министър, който беше водеща фигура в социалистическата партия ПАСОК, се трансформира в знак на корупцията на политическата класа.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР