Атина. Ветеранът-социалист Евангелос Венизелос обвини лидера на Движение за промяна“

...
Атина. Ветеранът-социалист Евангелос Венизелос обвини лидера на Движение за промяна“
Коментари Харесай

Евангелос Венизелос: „Движение за промяна“ извърши политическо самоубийство

Атина. Ветеранът-социалист Евангелос Венизелос упрекна водача на „ Движение за смяна “ (КИНАЛ) Фофи Генимата, че е направила политическо самоубийство, като си сътрудничи с „ Нова Демокрация “ и отхвърли изрично слуховете, че гледа към някаква форма на коопериране с дясноцентристката съпротива, написа електронното издание на вестник Kathimerini .
В изявление пред локалния ефирен канал „ Скай “ в понеделник вечерта, откакто си подаде оставката от КИНАЛ преди втория тур от локалните и районните избори през почивните дни и откакто лявоцентристката коалиция се класира на трето място на европейските избори през май, Венизелос изрази „ дълбоката си горест “ от метода, по който са се развили събитията, като съобщи, че те са нанесли „ дълбока рана “ на партията. „ Надявам се вредите да не са непоправими “, съобщи политикът.
Венизелос, член на стълба на КИНАЛ – ПАСОК в продължение на близо три десетилетия и министър в две държавни управления по време на рецесията – в това число това на финансите, когато Гърция приложи надълбоко непопулярната скица за реструктуриране на дълга посредством замяна на частни облигации – съобщи, че Генимата го е обвинила, че символизира „ напъните за избавяне на страната “, че се пробва да получи по-голяма роля в партията и в това, че преследва друга тактика от тази на управлението.
Венизелос призна, че се е почувствал афектиран от решението на Генимата да сложи някогашния кмет на Атина Георгиос Каминис на върха на листата на претендентите за националния партиен лист (епикратиите) на националните избори, вместо него, като сподели, че преди шест месеца той е дал ясно да се разбере, че нямаше желание да се кандидатира за народен представител.
„ Почитам тази позиция, само че я извършвам към този момент от 27 години. Въпросът е, дали КИНАЛ има вяра, че би трябвало да ме има в Народното събрание, да ме има като глас в редиците си. Ако го искаше, щях да съм го направил. Затова, цялото деяние е обръщение. Послание, че има различен КИНАЛ – без Венизелос “, съобщи той. „ Цялата спекулация бе основана, с цел да се изпрати известие “.
Също по този начин политикът упрекна Генимата, че играе играта на „ Нова Демокрация “, с което й подсигурява, че ще завоюва задоволително огромно болшинство, с цел да образува държавно управление. „ Борих се и не преставам да се боря „ Нова Демокрация “ да не може да образува държавно управление “, съобщи Венизелос, като опроверга изрично слуховете за вероятен негов съюз с консервативната партия.
Стратегията на Генимата е „ осъществяване на политическо самоубийство за партията “, добави ветеранът-социалист, като отхвърли да разяснява, дали в КИНАЛ не се оформя борба за водачеството.
Коментарите на Венизелос пристигнаха, до момента в който КИНАЛ организираше среща на парламентарната си група и организираше комитет в центъра на Атина във вторник, с цел да разиска тактиката преди парламентарните избори идващия месец.

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР