Атина преговаря с Вашингтон за нов петгодишен договор за военно

...
Атина преговаря с Вашингтон за нов петгодишен договор за военно
Коментари Харесай

САЩ с интерес към над 20 военни обекта в Гърция

Атина договаря с Вашингтон за нов петгодишен контракт за военно съдействие. По информация в медиите американската страна упорства с новия контракт да получи достъп за потребление на военни обекти в. Интересът на Вашингтон е към острови в Егейско море, военни летища в Северна Гърция, както и към пристанища.
По информация от медиите американската страна има интерес към повече от 20 военни обекта в Гърция, част от които и в този момент, като остров Скирос, се употребяват за образование на американски и гръцки военни.
 Съединени американски щати преглеждат гръцки острови като опция въз основата Инджирлик Съединени американски щати преглеждат гръцки острови като опция въз основата Инджирлик
Съединени американски щати вършат проекти да изоставен стратегическата турска военновъздушна база Инджирлик в южната провинция Адана и може да се реалокират на...
Атина е склонна да одобри предлагането, разясняват военни специалисти и означават, че по този метод Гърция си обезпечава боен баланс против.
" Анкара продължава с провокациите в Егейско море ", съобщи външният министър Дендиас пред Народното събрание.
За в този момент министерството на защитата на Гърция не показва съответно към кои военни обекти демонстрира интерес американската страна. Говорителят на гръцкото външно министерство заяви, че не става въпрос за нови военни бази на гръцка територия, а за взаимно потребление на обекти.
С финансиране от Вашингтон към този момент тече рационализация на непрекъснатата военна база " Суда " на остров Крит.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР