Атина. Правителството в Атина работи усилено, за да се подготви

...
Атина. Правителството в Атина работи усилено, за да се подготви
Коментари Харесай

Ekathimerini: Гръцкото правителство има големи надежди за предстоящото посещение на Еманюел Макрон

Атина. Правителството в Атина работи интензивно, с цел да се приготви за плануваното посещаване в Гърция на френския президент Еманюел Макрон, планувано за интервала 7-8 септември, като се стреми да ускори интереса на френските вложители и да насърчи огромна делегация от бизнесмени, които да го съпроводят на пътуването му, разяснява електронното издание Ekathimerini.
Междувременно дипломатите преглеждат обещанията за икономическо съдействие, направени от предшественика на Макрон - Франсоа Оланд, по време на посещаване в Атина предходната година, и се пробват да проправят пътя за по-конкретни задължения по време на визитата на Макрон в гръцката столица при започване на идващия месец.
Източници, близки до министър-председателя Алексис Ципрас, разкриват, че държавното управление се надява да издейства съответни задължения от френските компании, които към този момент са изразили интерес да влагат в пристанището на Солун като част от приватизационния ход, който Гърция форсира под натиска на интернационалните кредитори.
Добрите резултати от визитата на Макрон ще бъдат от огромна изгода за премиера Алексис Ципрас, който няколко дни по-късно би трябвало да се изправи против политическия и бизнес хайлайф на Гърция в границите на Международния панаир в Солун.

Превод и редакция: Тереза Герова
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР