Атина обяви днес, че Турция планира да организира военни учения

...
Атина обяви днес, че Турция планира да организира военни учения
Коментари Харесай

Гърция: Турция планира военни учения навръх националния ни празник

Атина разгласи през днешния ден, че Турция възнамерява да провежда военни учения на националния празник на – 28 октомври. Изявлението идва, макар че генералният секретар на НАТО заяви предходната седмица, че както Гърция, по този начин и Турция са отменили военните учения на националните празници на двете страни, съобщи Асошиейтед прес.
Говорителят на гръцкото държавно управление Стелиос Пецас сподели, че ходът на Анкара демонстрира, че Турция не е благонадежден сътрудник, когато става дума за договаряния. " През последните няколко дни Турция поставя упорити старания да потвърди, че освен провокира проблеми в нашия по-широк район, само че и че е изцяло обезсърчителен събеседник ", сподели Пецас.
 Лавров: Русия е заинтригувана Гърция и Турция да вземат решение проблемите си посредством разговор Лавров: Русия е заинтригувана Гърция и Турция да вземат решение проблемите си посредством разговор
Всички проблеми, които съществуват през днешния ден в връзките сред Гърция и Турция, би трябвало да бъдат позволени посредством директен разговор. Това съобщи в п...
Съседите и съдружници в НАТО Гърция и Турция са изостряли доста пъти връзките си през годините. Последният спор сред тях е обвързван с правата за изследвания за въглеводороди в Източното Средиземноморие. Турция изпрати своя изследователски транспортен съд " Оруч Реис " в регион, който Гърция счита за част от своя континентален шелф. Напрежението докара до изпращане на военни кораби в зоната, което породи опасения от вероятен спор, показва организацията.
В петък генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг заяви, че Гърция и Турция анулират военните учения, планувани за тази седмица на съответните национални празници – 28 октомври в Гърция, и 29 октомври в Турция. Столтенберг назова това " стъпки в вярна посока, които ще оказват помощ за понижаване на риска от произшествия ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР