Атина. Михалис Костаракос, бивш началник на Генералния щаб на гръцките

...
Атина. Михалис Костаракос, бивш началник на Генералния щаб на гръцките
Коментари Харесай

„То Вима“ : Бивш началник на Генералния щаб на Гърция нападна СИРИЗА, че е признала правата на Турция в Егейско и Средиземно море

Атина. Михалис Костаракос, някогашен шеф на Генералния щаб на гръцките въоръжени сили и ръководител на военния комитет на Европейския съюз в интервала 2015-2018 гг. атакува гневно държавното управление на СИРИЗА за метода, по който води външната политика на страната и националните въпроси в дълга обява във „ Facebook “, написа електронното издание на огромния гръцки закостенял всекидневник „ То Вима “ .
Костаракос (на фотографията вляво) е сърдит най-много от неотдавнашните изказвания на външния министър Йоргос Катроугалос и непосредствения му предходник Никос Коциас, в които те признават хипотетичните права на Турция в Източното Средиземноморие и Егейско море.
Военният е мощно угрижен най-много от позоваването на „ правата на Турция “.
„ След последните изказвания на господа Катроугалос и Коциас относно„ правата на Турция “, в действителност съм угрижен. Отначало бях сюрпризиран, по-късно бях доста сърдит, само че в този момент съм доста угрижен като грък и като жител на тази страна “, сподели някогашният шеф на гръцките въоръжени сили.
В поста си, озаглавен „ Най-голямата опасност за националната териториална целокупност на Гърция, е държавното управление на СИРИЗА “, Костаракос отприщва тежка рецензия към позицията на СИРИЗА по националните въпроси, отбелязва „ То Вима “.
„ Правителството на СИРИЗА е чисто партийно държавно управление, на което му липсва националната сензитивност. Липсва му национално разбиране, национални идеали и национални полезности. Националните ползи постоянно се преглеждат през призмата на интернационализма и неокомунизма. То усеща нуждата от погашение на задължения от [гръцката] революция и от използване на интернационалистическите решения на пленума на тогавашната Гръцка комунистическа партия [KKE] и на тези, които преди войната разкъсваха Гърция “, съобщи Костаракос.
„ Правителството на СИРИЗА не прави нищо за Гърция. Всичко се прави за партията и на олтара на закрепените хрумвания, с които са подхранвани, закрепения, от които обществото от дълго време се отхвърли. Известната обичайната логичност на лявото е, че партията е на първо място. Родината и нацията са понятия, към които те са безразлични. Това е невиждано и необикновено обезпокоително “, написа още той.
„ Досега бяхме съгласни по някои въпроси, а по други не, само че не се съмнявахме в националните убеждения на нашите държавни управления. Сега чакаме най-лошото, което е необратимо и би трябвало да се оправим с него навреме и да го възпрепятстваме “, прикани Костаракос.
„ За страдание, от ден дневно става все по-ясно, че най-голямата опасност за националната самостоятелност, териториалната целокупност и националните ползи на Гърция е нейното държавно управление “, заключи някогашният шеф на Генералния щаб на гръцките въоръжени сили.

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР