Атентаторът е част от една мрежа. Намерени са гранати, стрелял

...
Атентаторът е част от една мрежа. Намерени са гранати, стрелял
Коментари Харесай

Експерт по антитероризъм коментира стрелбата в Страсбург

Атентаторът е част от една мрежа. Намерени са гранати, стрелял е с калашник. Това съобщи специалистът по битка с тероризма проф. Боян Чуков в ефира на bTV във връзка терористичната офанзива в Страсбург от тази нощ.

Припомняме, че при нападението на коледен базар в центъра на града бяха убити минимум 4 души, а други 12 тежко ранени.

„ Едно такова събитие, с цел да бъде оценено по-сериозно, би трябвало да се има поради мястото, времето и следствията.

Първо, килърът той не е толкоз самичък. Саморадикализация и терорист единица няма. Някой ги приготвя, някой им дава оръжие. Той е бил с Калашников, в дома му са открити доста ръчни гранати, той е част от една мрежа. Тази мрежа, в която взе участие, има собствен клон в Германия. През 2012 година той е наказан, лежал е в пандиза.

Защо е нападнал хора на коледен пазар?

Мястото и моментът за атентата са определени съвършено и неслучайно. През този пазар минават 2 милиона души, а и знаете за проблемите във Франция с „ жълтите жилетки ”. Този атентат през днешния ден измести „ жълтите жилетки ” на първите страници в пресата, само че никога не споделям, че държавното управление е провело атентата, с цел да се оправи с „ жълтите жилетки ”.

Нека се върнем малко по-назад. В понеделник Макрон извика Саркози, с цел да му даде препоръки по какъв начин да се бори с „ жълтите жилетки ”. Ако гледате държанието на Макрон, то е същото, което имаше Саркози, когато като министър на вътрешните работи усмири протестите в страната, подвигна си рейтинга и стана президент.

„ Вниманието в цяла Франция е ориентирано към атентата. Бунтът на жилетките е заместен с този терористичен акт. Аз не споделям, че някой от държавното управление е забъркан “, сподели още Боян Чуков.

Във Франция се вкарва най-високата степен на подготвеност против терористични актове, това е полувоенно състояние. Включват се армията, въоръжените сили, неразрешени са мероприятия на „ жълтите жилетки ” през днешния ден. В цялата страна фокусът е е плануван към атентата. Сега Макрон има опция да излезе като избавител и обединител на нацията. ”
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР