Атентатор самоубиец се взриви сред тълпа пред център за регистриране

...
Атентатор самоубиец се взриви сред тълпа пред център за регистриране
Коментари Харесай

Самоубийствен атентат в Кабул, има жертви и ранени

Атентатор самоубиец се взриви измежду навалица пред център за вписване на гласоподаватели в Кабул, при което починаха четирима души, други 15 бяха ранени.
Атаките против центровете за вписване на гласоподавателите провокират възходящо безпокойствие за сигурността при подготовката на плануваните за 20 октомври парламентарни избори.
„ Случи се на входната врата, беше самоубийствена офанзива. Има жертви “, сподели пред AFP полицейският началник Дауд Амин. Министърът на опазването на здравето Уахид Маджрох заяви за четирима убити и 15 ранени. Според други източници ранените са 20.
Атаката беше осъществена в обитаемо най-вече от шиити предградие северно от Кабул. Телевизионни фрагменти демонстрираха гневни тълпи, скандиращи „ Смърт на държавното управление! “ и „ Смърт на талибаните! “.
За момента никой не е поел отговорност за атентата, отбелязва още БГНЕС.
На 14 април в Афганистан стартира регистрирането на гласоподавателите за дълго отлаганите парламентарни избори през есента, на които се гледа като на генерална подготовка за президентските избори следващата година.
През идващите два месеца управляващите се надяват да бъдат регистрирани 14 млн. имащи право на глас в над 7-те хиляди основани за задачата центрове.
Снимка: Архив
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР