Атентатът в Русия е класически терористичен акт, извършен от терористи

...
Атентатът в Русия е класически терористичен акт, извършен от терористи
Коментари Харесай

Международен анализатор: Не вярвам, че атентатът в Русия ще наруши етническия мир в страната

Атентатът в Русия е типичен терористичен акт, осъществен от терористи - самотни вълци. Това разяснява в " Денят стартира " интернационалният анализатор доцент Искрен Иванов.

По думите му това са лица, извървели цялостния цикъл на радикализация, които реализират политически стимулирано принуждение за да наранят цивилни.

" Не смятам, че етническият мир в Русия е заплашен, най-малкото тъй като политическата готовност поради войната в Украйна е доста необятна и решителна. За да има някакви промени в политическата формула в Русия е належащо задвижването на големи процеси, които да доведат до разтърсвания. Съмнявам се, че този атентат би могъл да ги породи ".

Никоя страна не е предпазена от терористични офанзиви, уточни доцент Иванов. Според него главните аргументи за нещастието са две - че Русия не е послушала предизвестията на Съединени американски щати и Англия отпреди няколко седмици, както и фактът, че страната към този момент не е член на партньорските препоръки към НАТО, които са я известявали какви терористични офанзиви се възнамеряват на нейна територия.

" Когато става въпрос за подобен вид атентати, е доста мъчно да приказваме за поръчители, тъй като навлизаме в тайни теории. Тепърва ще слушаме, че западът е виновен за тези атентати, че Украйна е виновна. Даже към този момент стартира да се шири еди слух, че Русия сама си е строила атентатите, в което аз също нямам доверие. Фактите са, че " Ислямска страна " провежда атентат в Русия ".

Според него е хипотеза, че атентаторите са пробвали да избягат към Украйна.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР