Атанас Кателиев е участника с най-много таланти в хитовото музикално

...
Атанас Кателиев е участника с най-много таланти в хитовото музикално
Коментари Харесай

Атанас от Гласът на България: Искам да докосна хората

Атанас Кателиев е участника с най-вече гении в хитовото музикално риалити „ Гласът на България “ по бТВ. Инженер по автоматика, учител по роботика, стругаро-фрезист на металорежещи машини и ултрамаратонец в пресечени местности. Той е един от финалистите, които в неделя вечер ще се борят за огромната премия по време на огромният край. Наско е на 25 години от Варна.

Случайно открива гения си в областта на музиката, откакто другар го кани да пее в бар.Макар и стеснителен на пръв взор, Наско излиза на сцената, забивайки хитовото парче на Stevie Wonder – Master Blaster. Енергията и гласът му съумяват да впечатлят всички треньори. Атанас е от тима на поп-звездата Владимир Ампов-Графа. Той провокира иситнски възторг още при започване на предаването, като се приземи върху стола на тазгодишното ново попълнение в треньорския състав Михаела Филева. „ Ти си падна напряко на мястото! “, засмя се певицата и за миг отстъпи мястото си на Атанас.

Как избра парчето, с което се яви в „ Гласът на България “?

Парчето го избрах, като гледах един трибют на Стиви Уондър. Беше супер крепко.

Как се приготви, пееше ли пред огледалото или пред другари?

С две тонколони и микрофон и непрекъснато записвах, изтривах досега до който стартира нещо да се получава..Доста разновидности минаха на песента по какъв начин да бъде изпята, с цел да звучи малко по-различно от всичко това, което е изпято досега.

Някой оказа помощ ли ти?

Огромна помощ имах от пианистката, с която работих. Калина Рот се споделя и съм й извънредно признателен. С нея общо взето „ сготвихме “ тази ария.

Как преодоляваш терзанието?

С повече излизане на сцената

Какво изпита, когато столовете се завъртяха?

Бях доста благополучен, само че чаках да е малко по-късно. Мислех си, че в случай че се извърнат напълно първоначално ще се отпусна и това ще повлияее на самото ми осъществяване.

По специалност си шлосер и се занимаваш с металорежеши машини? Какво тъкмо правиш?

Взимам едно сурово парче метал и от него създавам всевъзможни елементи. Баща ми се занимава с това нещо и аз от дребен се въртя в работилницата му. В един миг и аз започнах да работя на машините.. От нищо да направиш нещо...Реално да видиш по какъв начин със своите дейности правиш нещо, което ще е потребно за другите.

Занивамаш се и с роботика?

От скоро повеждам курс по роботика в Математическата гимназия във Варна на възпитаници от 5 до 9 клас. Децата са много запалени. Създаваме редица устройства с тях. Смятам, че съумявам да им насоча вниманието в вярната посока.

Какви други занимания имаш?

Започнах със спортно насочване и след това прекосих към бягането на ултрамаратони. Подготвям се за тях с доста тичане, най-вече вечер.

Кое е най-голямото ти достижение в ултрамаратона?

Станах трети на Витоша 100 - обиколката на Витоша, в която вземат участие над 600 състезатели. Между другото, до момента в който търча, постоянно чувам музика, по-лесно ми е по този начин. Само един път отидох на маратон без плеър и не приключих надпреварата.

Каква музика слушаш по принцип?

Всякаква, само че напоследък чувам по-стари неща, соул, фънк, рок, несъмнено и поп музика.

Защо мислиш, че може да спечелиш „ Гласът на България “?

Мисля, че мога да докосна хората със своята музика и пеене. Евентуална победа би ми дала освен известност, само че и удостоверение, че това, което преструвам се харесва на хората.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР