Атаките на йеменските хуси срещу кораби в Червено море трябва

...
Атаките на йеменските хуси срещу кораби в Червено море трябва
Коментари Харесай

Италия търси край на атаките в Червено море, но без да се стига до нова война

Атаките на йеменските хуси против кораби в Червено море би трябвало да бъдат прекъснати, без да бъде провокирана нова война. За това настоя италианският министър на защитата Гуидо Крозето, представен от " Ройтерс ".

На фона на апела му подкрепяната от Иран милиция засилва нападенията против търговски кораби.

Американските и английските сили свалиха общо 21 дрона и ракети, изстреляни от хусите през вчерашния ден към интернационалните морски пътища в Червено море. По данни на Централното командване на американската войска това е 26-ата сходна офанзива на хусите от 19 ноември насам.

" Това е голям проблем, това е разследване от други военни огнища. Не бих желал да се отваря трети фронт на войната сега ", съобщи Крозето, имайки поради актуалните спорове в Украйна и Газа.

Хусите се заканиха да продължат офанзивите, до момента в който Израел не спре спора в Газа, и предизвестиха, че ще ударят военни кораби на Съединени американски щати, в случай че групата милиции бъде нападната в Йемен.

През декември Съединените щати и други страни започнаха операция за отбрана на цивилни кораби по един от най-важните търговски направления в света.

Миналия месец Италия разгласи, че ще изпрати боен кораб в региона след претенции за поддръжка от корабособствениците. Тя обаче не се е включила към водената от Съединени американски щати задача, като други съдружници от Европейски Съюз също се дистанцират от самодейността.

Крозето уточни, че Народното събрание ще би трябвало да утвърди присъединяване на италианските военноморски сили в интервенция Prosperity Guardian, което усложнява всяко вероятно присъединение.

" Има нещо, наречено Конституция, както и закони, за които една нова интернационална задача се нуждае от парламентарно утвърждение, настрана финансиране ", означи министърът.

" Ако решим да се присъединим към задачата, това ще бъде решение, което минава през съвещание на кабинета, стига до Народното събрание и се гласоподава от двете камари ", посочи той.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР