“Атаката срещу мен, моя съдружник и моя брат е следствие

...
“Атаката срещу мен, моя съдружник и моя брат е следствие
Коментари Харесай

Лилана обяви, че е жертва на корупцията в пътната агенция

“Атаката против мен, моя съучастник и моя брат е разследване на нашата смелост да се надигнем против корупцията в тол системата и в пътната организация ", разгласи Лиляна Деянова – някогашната певица Лилана, която бе задържана на 26 април дружно с брат ѝ Александър Деянов, който е известен бийтбоксър под псевдонима Скилър, както и съдружника ѝ Мартин Димитров в ИТ компанията " Нованор ".

Тя споделя това в запис от следствения арест, публикуван от другата тяхна компания - " Телетол ", която получи лиценз за предложение на тол услуги, само че не е допускана от пътната организация до системата.

Лилана е упрекната за злоупотреби с еврофондовете и е проверявана за връзки с предприемача Васил Божков, който упрекнат за укриване на заплащания към бюджета и е в Дубай. Тя остана в ареста, а брат ѝ бе пуснат под парична гаранция.

През лятото на 2019 година Деянова и Димитров сезираха прокуратурата и Европейската комисия за корупция в пътната организация по отношение на тол системата. От прокуратурата до момента не са съобщавали какво са подхванали по техния сигнал. Няма информация и от Еврокомисията дали е правена инспекция по жалбата им.

Двамата участваха и в митингите, проведени от " Правосъдие за всеки ", против избора на основния прокурор Иван Гешев. Лиляна Деянова от години не работи като певица, а се развива в ИТ бранша, като разработчик на планове.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР