Атаката срещу Медицинския университет в София е умишлена и цели

...
Атаката срещу Медицинския университет в София е умишлена и цели
Коментари Харесай

Проф. Димка Хинова-Палова: Атаката срещу МУ-София е умишлена

Атаката против Медицинския университет в София е умишлена и цели да внесе съмнение в качеството на образование на студентите. Това сподели в изявление за предаването „ 12+3 “ проф. Димка Хинова-Палова , началник на Катедрата по анатомия в Медицинския университет - София. Тя е безапелационна, че това е едно от най-хубавите висши учебни заведения в България, а лекарите, които приключват, се осъществят сполучливо по света. Студентите от своя страна не одобряват насериозно следствието за скица за банкет на фиктивни студенти за престояване в страната и не се тормозят. В петък управлението се чака да запознае преподавателите със абсурда. 

Всички сме обезпокоени, тъй като това фактически е уронване имиджа на нашия университет. Знам, че сега върви инспекция. Много ще бъдем удовлетворени всички преподаватели да разберем резултатите от тази инспекция – дали фактически са одобрявани студенти без приключено приблизително обучение. Наистина съм обезпокоена. Преди година имахме отново проблеми – какъв брой неприятни неща се приказваха. За мен това е възобновяване на офанзивата от преди година. Ние сме най-хубавите. В Медицинския университет в София е най-високо качеството на образование и е най-високо качеството на научната активност. За мен това е офанзива към университета.

Проф. Димка Хинова-Палова счита за нереално студенти да влизат в университета единствено поради това да обитават в страната: Тези студенти постоянно са под доста непоколебим надзор. За мен това е невероятно. Ние непрестанно следим дали те посещават упражненията, лекциите. Ако този студент не е участвал, той не получава легализация и прекъсва, той губи студентски права. Той не завери ли един предмет, той не може да завери семестъра.

Тя уточни, че е доста огромен ползата на задграничните студенти към Медицинския университет. По думите й сега се образоват студенти от 56 страни.

Целия репортаж чуйте в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР