Атаката срещу Булгаргаз и неговия директор е за да се

...
Атаката срещу Булгаргаз и неговия директор е за да се
Коментари Харесай

Борисов: Булгаргаз? Тук става дума за милиони чекмеджета |

" Атаката против " Булгаргаз " и неговия шеф е с цел да се върнат медиаторите, това е грандиозна корупционна скица, каквато не сме виждали от 90-те години ", съобщи Делян Добрев - министър на енергетиката през 2012 и 2013 година, в първото държавно управление на ГЕРБ. Добрев разяснява въпроса по време на посещаване в село Кирково, дружно с партийния водач Бойко Борисов.

" Тогава съзнателно се банкрутираха предприятия (каквато е задачата в този момент с " Булгаргаз " ), с цел да може медиаторите да вземат бизнеса на тези предприятия. От 90-те години не сме виждали такава корупционна скица. Цялата борба е за милиарди ", казва Добрев.

Борисов цитира думите на Румен Овчаров - министър на енергетиката при Жан Виденов и Сергей Станишев, че 60 000 мегавата единствено за 3 секунди са " харизани " на Румъния. Това е равно на половината дневна консумация на цяла България, съобщи Борисов. " Ще потвърдим, че са крали в петък вечер. И то са крали с милиони ", анонсира той.

" Ние ги дебнехме да ги хванем с милиони. На мен ми спретнаха компромат с чекмеджето и ме разнасяха цялостен месец. Тук става дума за милиони чекмеджета. И какво става - първите са си внесли рушветите - по 80 лева на мегаватчас. Аз предизвестих - ще има война с " Булгаргаз ", защото едните желаят да вземат " пътя на копринката ", съобщи още Бойко Борисов.

Борисов се заинтересува от ориста на деятелите на партията в Кирково, които бяха арестувани от полицията за пропагандни материали в навечерието на парламентарните избори. Лидерът на ГЕРБ съпостави дейностите на Министерство на вътрешните работи със събитията от 1944 година Той упрекна ръководещите и вътрешния министър, че репресират членовете на партията.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР