Атаката на украинските сили срещу самолетния завод в Таганрог, Ростовска

...
Атаката на украинските сили срещу самолетния завод в Таганрог, Ростовска
Коментари Харесай

Лондон: Ударите по авиозавода в Таганрог показват, че ВСУ достигат стратегически обекти в Русия

Атаката на украинските сили против самолетния цех в Таганрог, Ростовска област, където се ремонтират самолети за ранно предизвестие и ръководство А-50, пказва, че Украйна е в положение да поразява стратегически цели на Руската федерация, даже в случай че те се смятат за предпазени. Това показва английското разузнаване в отчета на министерството на защитата на Англия, оповестен в обществената мрежа Х (Twitter), предава " Фокус ".

" Атаката против авиозавода демонстрира, че украинските интервенции към момента могат да доближат до стратегически значими обекти на територията на Русия, даже в случай че такива обекти се смятат за предпазени във въздуха или на сушата ".

Заводът в Таганрог има по-широко стратегическо значение за Русия, защото обслужва стратегически бомбардировачи, транспортни самолети, а също по този начин е изпитателен център за самолетите от ново потомство А-100, по показва в отчета на ведомството.

Постоянното наличие на дейна противовъздушна защита, ситуирана към него, приказва за значимостта му, допълват от разузнаването.

Загубата на А-50У е доста евентуално да утежни доста ситуационната информираност на Руската федерация, отбелязва ведомството. Две седмици след загубата на втория A-50 флотът най-вероятно няма да може да лети в поддръжка на интервенциите против Украйна.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР