Атаката на Себастиан Фетел срещу Кевин Магнусен в последните километри

...
Атаката на Себастиан Фетел срещу Кевин Магнусен в последните километри
Коментари Харесай

Феновете посочиха изпреварване №1 за сезона

Атаката на Себастиан Фетел против Кевин Магнусен в последните километри на Гран При на Съединени американски щати беше определена за изпреварване №1 за сезон 2022 във Формула 1. В хода на годината на финала на всяко едно съревнование се избира най-интересното изпреварване, като гласоподават почитателите, а водачът, който го е направил получава купата “Крал на изпреварването ”.

След края на сезона почитателите на Формула 1 гласоподаваха за изпреварване №1 измежду 22-те сполучливи офанзиви от цялата година.

Предисторията на изпреварването на Фетел против Магнусен е забавна - 4-кратният международен първенец беше занимателен в бокса на Астън Мартин, само че като се върна на пистата стартира да се изкачва в класирането. Финалната му офанзива пристигна против Магнусен за 8-ото място, като офанзива на Цетел беше извършена в бързите завои 17-18, като двамата се бореха гума до гума. Изпреварването беше довършено в завой №19, след което Фетел взе и финалния спринт против Кевин.
 Фетел-старши за тактиката на Себ: Катастрофа! Фетел-старши за тактиката на Себ: Катастрофа!
Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР