Атаката на Хамас срещу Израел повиши цената на петрола, ето

...
Атаката на Хамас срещу Израел повиши цената на петрола, ето
Коментари Харесай

Представител на петролната и газова асоциация: Горивото няма да се стигне до 4 лева за литър

Атаката на " Хамас " против Израел увеличи цената на петрола, ето какво считат специалистите: 

„ За страдание към вчерашния ден наблюдавахме едно повишаване в цената на суровината и то в границите на 4-5 $. Това се дължи на обстоятелството, че пазарите и тържищата изпитват боязън този спор да не навлезе в една по-сериозна фаза, която да докара до ограничение на количествата артикул. Светът и пазарите са доста разтревожени “, съобщи Светослав Бенчев от Петролната и газова асоциация, представен от bTV.

„ Аз бих разгледал три разновидността за развиване на спора. Единият е нещата да останат в този размер. Това значи една сухоземна интервенция в линията Газа, което би оставило цените на равнища, сходни на тези, които виждаме през днешния ден. Вторият вид е да има една проксивойна сред Израел и един от доставчиците на пазара на недопечен петрол Иран. В подобен случай евентуално ще забележим стойности на петрола малко под 100 $. Третият и най-лош вид е да забележим една районна война към Израел. Или прекъсване на танкери от Иран. Ще забележим високи стойности. Някои анализатори приказват за 150-160 $ “, изясни той.

Според него горивото няма да се стигне до 4 лв. за литър.

„ Това са главните упования и най-важното нещо, към което е ориентирано нашето внимание е до каква степен ще се разпознава напрежението. Виждаме едно повишаване на петролните котировки, само че то не беше чак толкоз съществено към 90 $ е сортът Брент. Има доста вторични резултати и даже невидими, само че сходни обстановки имат доста необятно въздействие “, сподели икономистът Владимир Сиркаров.

Според него най-мрачният сюжет би бил този, в случай че се премине към директна борба сред Израел и Иран.

„ Прогнозите са за 150 $. Икономическият напредък ще се намали до 1,7%. Агрегираните сметки са за 1 трилион загуба от неосъществен капацитет в стопански аспект “, добави Сиркаров.

По думите му може да се повиши инфлацията.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР