Атаката е извършена на изключително професионално ниво, защото става въпрос

...
Атаката е извършена на изключително професионално ниво, защото става въпрос
Коментари Харесай

Откраднаха Ютуб канала на TV1. Удар по свободата на словото ли е хакерската атака?

Атаката е осъществена на извънредно професионално равнище, тъй като става въпрос за пробив на двустепенни идентификации, сподели за ФрогНюз Румен Ковачев, притежател на малкия екран.

 

" В рамките на една минута бяха заменени паролите на главния Ютуб канал TV1 Bulgaria, като в този интервал се следят цели 6 потвърждения, което значи, че офанзивата не е осъществена от човек. Специалистите споделят, че става въпрос за бот, т.е. това е скрипт, който е написан с избрана цел. ", изясни той.

 

" Акаунтът ни беше трансфериран към канала на един прочут геймър, който се споделя Олександър Костилиев, който е международен първенец по играта " Counter Strike ".

 

" По пътя на логиката можем единствено да допускаме кой би имал интерес този канал с неговите 44 000 клиенти да не бъде гледан. Това беше публика, която желае да гледа свободни публицисти и беше неуместна цел в този сложен миг ". 

 

На въпрос дали това не е удар против свободата на словото в България, Ковачев отговори:

 

" По пътя на логиката, да. Нямаме доказателства, че е по този начин, само че знаете, че от 3 години ние работим с самостоятелни публицисти. В съвсем всяко предаване задаваме неуместни въпроси, от които политици от съвсем всички партии се усещат неловко. Ние ги задаваме тъй като множеството хора желаят да чуят отговор на тези въпроси. В този  YouTube канал имаше над 4000 видеа, цялото това нещо не е очевидно за феновете сега ". 

От малкия екран към този момент са подали сигнал до службите в Министерство на вътрешните работи, които се занимават с киберпрестъпления, а публицистичната продукция на TV1 към момента може да се гледа онлайн и на запис в Ютуб - в аварийния канал на малкия екран -

 

" Работи се, само че експертите не споделят за какъв брой време ще бъде решен този проблем, това което знаем е, че информацията ще бъде непокътната ", сподели Ковачев.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР