ASUS на изложението CES 2024 представи най-новото допълнение към своята

...
ASUS на изложението CES 2024 представи най-новото допълнение към своята
Коментари Харесай

ASUS представи ноутбука Zenbook Duo с два големи сензорни екрана, сменяема клавиатура и Core Ultra процесор

ASUS на ревюто CES 2024 показа най-новото допълнение към своята линия ноутбуци с два екрана — Zenbook Duo (2024). За разлика от предходните генерации модели, които бяха оборудвани с дребен спомагателен екран над клавиатурата, новият Zenbook Duo (2024) има два идентични 14-инчови екрана.

Разработчиците оборудваха най-новата версия на Zenbook Duo с два OLED-сензорни екрана, всеки с разграничителна дарба 2880 × 1800 пиксела, променлива периодичност на освежаване до 120 Hz и съответствие на страните 16:10. Заедно те дават на потребителя 19,8-инчов екран. Lenovo употребява сходен метод и в миналогодишния Yoga Book 9i, въпреки и с някои ангажименти.

Потребителят може да взаимодейства с новия артикул като ноутбук, показвайки виртуалната клавиатура на долния екран или употребявайки сменяема физическа клавиатура с Bluetooth връзка. Подвижната клавиатура е оборудвана с тракпад, тъй че потребителят няма да има потребност от потребление на екранния тракпад, което може да не е доста комфортно.

Новият артикул може да се употребява в няколко режима: като елементарен ноутбук, при който долният екран е напълно затрупан от физическа клавиатура, или потребителят може да отдели клавиатурата и да сложи екраните отвесно (режим Dual Screen) или хоризонтално (режим Desktop). Същевременно е очакван и режим „ Общ достъп “: в него потребителят отделя клавиатурата и сгъва екраните със задните им повърхности един към различен, което може да бъде комфортно, да вземем за пример, с цел да покажете нещо на сътрудник, седнал насреща.

Zenbook Duo (2024) в оптималната си настройка е оборудван с най-новия процесор Intel Core Ultra 9 185H, 32 GB оперативна памет, 2 TB непрекъсната памет и 75 Wh батерия. Що се отнася до наличните интерфейси, потребителите ще могат да употребяват Thunderbolt 4, порт USB Type-A, HDMI и 3,5 mm жак за слушалки. Bluetooth-клавиатурата се зарежда, когато е прикрепена към долния екран. Новият артикул ще бъде пуснат в продажба по-късно тази година на цена от $1500.

Към Zenbook Duo (2024), доставчикът показа и обновените ноутбуци Vivobook, в това число и 15,6-инчовия Vivobook Pro 15 OLED. В оптималната си настройка устройството е оборудвано с процесора Intel Core Ultra 9 и дискретния графичен ускорител NVIDIA GeForce RTX 40-та серия, както и до 24 GB RAM и 2 TB ROM. Пазарът ще види и обновените 15- и 16-инчови модели от серията Vivobook S, които също са оборудвани с OLED-дисплеи и най-новите процесори на Intel и AMD.

ASUS също по този начин сподели няколко актуализирани игрови ноутбука под марката TUF, в това число и моделите TUF Gaming F16, A16 и A15. F16 е оборудван с процесора Intel Core i7-13650HX и графичния ускорител NVIDIA GeForce RTX 4060, до момента в който A16 е екипиран с процесора AMD Ryzen 9 7845HX и ускорителя GeForce RTX 4070.

И двата разполагат с 16-инчови LCD-дисплеи, които поддържат 2,5K резолюция и 165Hz периодичност на освежаване. Поддържа се инсталиране на до 32 GB RAM и до 2 TB ROM. Автономната работа се обезпечава от 90 Wh батерия, а за зареждане на разнообразни устройства е очакван USB Type-C интерфейсът.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР