Астрономите съобщават за очаквана геомагнитна буря, която ще ни връхлети

...
Астрономите съобщават за очаквана геомагнитна буря, която ще ни връхлети
Коментари Харесай

Посрещаме пролетта с магнитна буря от G1-G2

Астрономите оповестяват за предстояща геомагнитна стихия, която ще ни връхлети  на 20 -22 март. Според данните от Националната организация за океански и атмосферни проучвания на Съединени американски щати (NOAA), тя ще е от клас G1-G2, написа Метео Балканс.

Слънцето още веднъж се задейства и на 18 март в 19:19 UTС.  Астрономите от Института по приложна геофизика на НАСА са записали изригване на Слънцето с не огромна активност – М6 (R2) в рентгеновия диапазон от слънчевото леке AR3615. Почти 8-9 минути след изригването радиацията от изригването йонизира горната част на земната атмосфера, причинявайки късовълново радиозатъмнение над Северна и Южна Америка. 

Изригването беше съпроводено от изхвърляне на коронарна маса със скорост от 500-700km/s. Новото слънчево изригване ще провокира ново геомагнитна стихия след 22-март, предизвестяват астрономи, само че прогнозите са, че ще е слаба по активност. 

Голямото слънчево леке ​​AR3615 е доста рисково, колкото й наподобява. AR3615 се появи като огромен архипелаг, съдържащ голям брой тъмни ядра, оповестиха астрономи.

В оградения район, следим позитивните и негативните магнитни полета. Те са толкоз близко една до друга, че може да аргументи сериозна детонация от клас Х. 

През идващите 12 часа се чака мощна детонация от клас Х, предизвестяват астрономи. За страдание нашата планета ще изпита въздействието от сходна детонация, тъй като слънчевото леке действително е ориентирано към Земята.

Какво може да ни аргументи магнитната стихия?
Обикновено разстройствата, подбудени от нея, въздействат неподходящо на възрастните и на хората със слаб имунитет. Хората, които са чувствителни към тези феномени, могат да почувстват изнемощялост, главоболие, неразположение, съмнение в кръвното налягане и слаба централизация.

Възможно е да има разстройства в връзките и навигационните системи и даже проблеми с интернет връзката в Европа, Канада и Аляска.

Какво съставлява геомагнитната стихия? 
Геомагнитните стихии съставляват огромни и внезапни разстройства в стойностите на Земното магнитно поле, породени от взаимоотношението му със слънчевия вятър. Когато се следи изригване от някоя от дейните области на Слънцето, в междупланетното пространство се отделя поток от плазма, който се изстрелва със скорост сред 600 и 900 км. в секунда. Обикновено към два дни са нужни на този поток да доближи Земята. Заредени частици съумяват да обхванат през полярните области и да провокират образуването на мощни токови системи към екватора и полярните кръгове.

Как да се предпазим?
При геомагнитни стихии лекарите поучават да се съблюдава режим на хранене с плодове и зеленчуци, без скотски мазнини. Доста оказва помощ и пиенето на повече вода. Прекарайте няколко часа на открито, само че и не прекалявайте с разходките.

Не е целесъобразна потреблението на тежка храна, както и дълготрайно застояване в затворени пространства без чист въздух.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР