Астрономите Адам Франк и Уудруф Съливан от Рочестърския и Вашингтонския

...
Астрономите Адам Франк и Уудруф Съливан от Рочестърския и Вашингтонския
Коментари Харесай

Развити извънземни цивилизации са съществували


Астрономите Адам Франк и Уудруф Съливан от Рочестърския и Вашингтонския университет през май са разгласили публикация в изданието Astrobiology.

Те изучавали въпроса: „ Колко постоянно в историята на Вселената еволюцията е водила до появяването на същества с развити технологии “ “

В публикация за New York Times Франк прави следния извод: „ Ние не знаем съществуват ли през днешния ден развити извънземни цивилизации, само че имаме задоволително данни, че в историята на Космоса те са съществували. “

Астрономите стигнали до този извод, като преработили фамозното уравнение на Дрейк и добавили нови данни. Астрономът Франк Дрейк е съставил уравнението през 1961 година, с цел да пресметна вероятността от контакт с извънземен живот.

Дрейк е изучавал радиоастрономия в Харвард и е работил в Лабораторията за реактивно придвижване на НАСА. Той присъединил в уравнението броят на планетите във всяка система, подобаваща за възникване на рационален живот, и планетите, където има условия за живот.

Развитието на телескопите е нараснало нашите познания за екзопланетите (планети отвън Слънчевата система). През април галактическият уред „ Кеплер “ е отброил 1284 планети отвън рамките на Слънчевата система.

„ Три от седем величини в уравнението на Дрейк в този момент са известни. Ние знаем какъв брой звезди се раждат всяка година. Знаем, че на практика 100% от звездите имат планети. И ни е известно, че 20-25% от тези планети имат подобаващи за живот условия. В резултат за първи път можем да кажем нещо несъмнено за извънземните цивилизации “, написа Адам Франк.

За да изучат опцията за битие на извънземни цивилизации, Франк и Съливан присъединили във формулата краткотрайни фактори.

„ В резултат ни останаха единствено три незнайни, които обединихме в една биотехническа възможност – опцията за възникване на живот, появяването на рационален живот и механически капацитет – написа Франк. – Вероятността, че ние не сме първата софтуерно развита цивилизация, е извънредно висока. “

През 2013 година математиците от Единбургския университет обявиха, че извънземните може да са изпратили сонди на Земята.

Във въведението към проучването, оповестено в Международния вестник по астробиология, Арвън Николсън и Дънкан Форган пишат: „ Стигнахме до извода, че флот от саморепликиращи се сонди е кадърен бързо да изследва галактиката и да удостовери парадокса на Ферми. “

Парадоксът на Ферми допуска висока възможност от съществуването на извънземни цивилизации, без значение от отсъствието на признаци. Според Никълсън и Форган, вероятността от битие на извънземни цивилизации в предишното е доста висока.

Учените се въодушевили от апарата „ “, който след 40 000 години ще доближи звездата AC+79 3888. Изследователите позволяват, че преди 40 000 години извънземна цивилизация е изпратила сонда към нашата планета, която може да стигне до Земята във всеки миг.

  • Извънземните към този момент са избродили цялата вселена
  • Извънземните си мълчат, тъй като са измрели
  • Бъдеще с извънземните – за какво не?

Уравнението на Дрейк:

N = R* x fp x ne x fl x fi x fc x L

R* – брой звезди в нашата вселена (оценят се на към 300 милиарда);

fp – каква част от звездите имат планетни системи (оценките са от 20 до 80%);

ne – брой планети за всяка звезда със планетна система, на които може да стартира живот (оценките са от 0,5 до 6);

fl  – на каква част от предходните планети ще протече еволюция (оценките са повече от 0% и по-малко или равно на 100%);

fi  – на каква част от предходните планети животът ще еволюира до цивилизация (оценките са повече от 0% и по-малко или равно на 100%);

fc – на каква част от предходните планети цивилизацията ще доближи развиване до равнище радиокомуникация (оценките са от 5 до 25%);

L – каква част от цялото време за битие на планетата радиокомуникационна цивилизацията ще оцелее (оценките са сложни – например Земята, в случай че нашата цивилизация оцелее още 1 милиарда години, то този параметър ще е ~10%).

The Epoch Times

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР