Астрономи започнаха "електронно подслушване" на загадъчния астероид, наречен Умуамуа, в

...
Астрономи започнаха "електронно подслушване" на загадъчния астероид, наречен Умуамуа, в
Коментари Харесай

„Подслушват“ за извънземен живот загадъчен астероид

Астрономи започнаха "електронно подслушване " на загадъчния метеорит, наименуван Умуамуа, в търсене на извънземен живот на обекта, удивил учените с необикновената си форма на пура, оповестяват Франс прес и ДПА.
Операцията в границите на програмата "Breaktrough Listen " стартира в сряда. За задачата към мистериозния обект беше ориентиран мощният радиотелескоп "Грийн Банк " в щата Западна Вирджния, Съединени американски щати.
След 10-часово наблюдаване е открито, че Умуамуа не излъчва изкуствени сигнали и няма признаци, че е "нещо повече от парченце материя " в космоса, се показва в изказване, направено от говорителка на "Breaktrough Listen ".
През ноември беше обявено, че наподобяващият пура метеорит е първият по рода си пришелец от друга слънчева система. Удълженият обект с дължина 400 метра удиви учените с необикновената си форма.
Тезата за създание на пришълци е невероятна, съгласно Рюдигер Йен от Европейската галактическа организация (ЕКА).
"Тази концепция обаче не ме разсмива. Все отново зад нея стоят видни учени. Подобна форма евентуално е по-разпространена, в сравнение с си мислим, само че множеството метеорити, които биха могли да имат такава, са прекомерно отдалечени и прекомерно тъмни, с цел да бъдат засечени ", показа Йен.
Проектът "Breaktrough Listen " е стартиран при започване на 2016 година и е отдаден на търсенето на извънземен разсъдък. Сред задачите му за наблюдаване са 1 милион близки звезди и централните райони на най-малко 100 близки галактики.
Програмата на стойност 100 милиона $ се финансира от съветския бизнесмен Юрий Милнер. Сред видните ѝ поддръжници е световноизвестният английски научен физик и космолог Стивън Хокинг.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР