Астрономи почват грандиозно претърсване на Космоса с помощта на 28

...
Астрономи почват грандиозно претърсване на Космоса с помощта на 28
Коментари Харесай

Астрономите ще претърсят цялото небе в лов на извънземен живот

Астрономи почват грандиозно претършуване на Космоса благодарение на 28 гигански радиотелескопа в невиждан лов на извънземни цивилизации, написа The Guardian. Проектът е взаимен сред частно финансирания институт Seti и обсерваторията Very Large Array (VLA) в Ню Мексико, една от най-мощните обсерватории в света. 
Рутинните астрономически интервенции ще продължат да се правят във VLA (обсерваторията беше показана на човечеството във кино лентата „ Контакт “ от 1997 г.), само че учените ще навлязат още по-дълбоко в галактическото пространство, с цел да търсят нови звукови сигнали, звук и други подписи на извънземни технологии.
„ Определянето дали сме сами във Вселената като софтуерно кадърен живот е измежду най-дълговечните въпроси в науката и нашите телескопи могат да играят съществена роля в намирането на отговора “, споделя Тони Бийсли, шеф на Националната обсерватория за радиоастрономия, която ръководи VLA.
Проектът VLA е единствено част от вълната от идни начинания на Seti, обрисувани на конференцията на Американската асоциация за прогрес на науката (AAAS) в Сиатъл, която се организира в края на предходната седмица.
Ако финансирането разреши, чака се инсталирането на два геодезически купола, покрити с лещи от половин метър, придаващи на апаратурата тип на гигантска двойка очи на насекомо. Според учените уредът е подобаващ за засичане на сигнали като да вземем за пример светкавицата на отдалечен мощен лазер. От Seti напомнят, че полето е било интензивно през последното десетилетие от откритието, че към една пета от звездите са домакини на планети, които е доста евентуално да са в „ обитаемата зона “.
Три планети с размер на Земята, обикалящи към хладната, приглушена звезда, наречена Трапист-1 в съзвездието Водолей, ще бъдат високо в листата за наблюдаване. Компютърните модели допускат, че системата Trappist-1 е измежду най-обещаващите за намиране на планети с атмосфера и температури, които биха разрешили на течната вода да съществува на повърхността им.
Последното изследване на радиоемисии, най-изчерпателното до момента, включва първото търсене на „ директна зона на Земята “. Търсенето на директната зона откри 20 звезди в позиции, при които хипотетичните жители на тези слънчеви системи биха могли да следят земната сянка, която трепти върху нашето Слънце. Този способ на разкриване разреши на астрономите да разпознават хиляди екзопланети и да дефинират дали изискванията им са евентуално обитаеми.
Стивън Хокинг преди време предизвести човечеството да не пробва всяка форма на контакт, като допусна, че резултатът за хората може да не е безусловно добър. На конференцията предишния петък учените излязоха с друго мнение: 
„ Абсолютно е належащо да се опита контакт. Без подозрение бихме го създали, в случай че ни се отдаде такава опция. Част от това да бъдеш човек изисква да посегнеш към незнайното и да искаш да достигнеш и да направиш връзки. “
Друг е въпросът какво би трябвало да е световното обръщение на Земята, слоганът ни, по този начин да се каже. „ Предполагам, че просто бих споделил „ Здравей “ – по този начин отговори на този въпрос Андрю Симион, шеф на центъра Seti в Бъркли.
Източник
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР