Астрономи отново предлагат преосмислянето на определението за планета, за да

...
Астрономи отново предлагат преосмислянето на определението за планета, за да
Коментари Харесай

Плутон отново да бъде признат за пълноценна планета, настояват астрономи

Астрономи още веднъж оферират преосмислянето на определението за планета, с цел да бъде. Изследователите са предсатвили своето предложение в изданието През 2006 година Международният астрономически съюз лиши Плутон от статута на пълноценна планета. Това беше направено с претекста, че не е задоволително солиден, с цел да почисти орбитата си от метеорити.

Сега Филип Мецгер и сътрудниците му от Университета на Централна Флорида оферират този метод да се премисли. Те считат, че изказванието за гравитационното владичество на планетата в региона на нейната орбита се основава повече на астрологията и фолклора, в сравнение с научната систематика.
500-метрови кули от лед обсаждат Плутон
С още нови открития ни радват фотосите от галактическата сонда „ Ню Хърайзънс “, която мина край Плутон през юли 2015 година Дан...

Изследователите са изследвали научната литература за последните 400 години и са разкрили, че като се стартира от Галилей, който се интересувал от планини на Луната, за планета е считано геоложки интензивно тяло в Космоса.

Според учените тази концепция стартира да се трансформира преди към 200 години, когато публикуването на астрологични алманаси станало известно. Това трансформирало възгледите за същността на планетите. „ Планетите към този момент не се смятали за такива въз основата на това, че имат комплицирана конструкция, демонстрират геоложка интензивност и могат да бъдат място за раждане на живот и цивилизация. Вместо това те се разбирали като нещо просто, което следва избрани идеализирани пътища към Слънцето “, пишат създателите.

Освен това, въз основа на астрологичните показа броят на планетите би трябвало да бъде относително дребен. Именно по тази причина съгласно Мецгер и сътрудниците му астрономите са създали такова определение, под което попадат единствено 8 тела в Слънчевата система. Ключова за установяване на същността на небесното тяло би трябвало да бъде неговата конструкция.

„ Да приемем, че приказваме за бозайници. Те остават бозайници, без значение дали живеят на сушата, или в морето. Не става въпрос за тяхното местонахождение, а за вътрешните характерности, които ги вършат това, което са ", отбелязва Мецгер.
Под повърхността на Плутон има океан
Следите от геоложка интензивност, открити на повърхността на Плутон от сондата New Horizons, от ден на ден приказват за това, че под неговата...

Според предлагането на астрономите освен Плутон, само че и геоложки дейните спътници на планетите колоси, като да вземем за пример Титан и Енцелад, би трябвало да се схващат като планети. Разработването на вярна подредба е изключително значимо в светлината на обстоятелството, че новите телескопи, като, ще разрешат откриването на голям брой нови планети отвън Слънчевата система.

 

Още от КОСМОС:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР