Астрономи откриха втора Земя“ – екзопланетата Kepler-1649c …Ново проучване посочва,

...
Астрономи откриха втора Земя“ – екзопланетата Kepler-1649c …Ново проучване посочва,
Коментари Харесай

Астрономи откриха „втора Земя“ – екзопланетата Kepler-1649c

Астрономи откриха „ втора Земя “ – екзопланетата Kepler-1649c …Ново изследване показва, че астрономите са разкрили екзопланета с съвсем същия размер като Земята, обикаляща в зоната на звезда, а на повърхността й може да съществува течна вода.Наличието на течна вода демонстрира, че планетата може да поддържа живот.Тази планета е наречена Kepler-1649c и се намира на 300 светлинни години от Земята. Тя обикаля към звезда, която е към една четвърт от размера на нашето Слънце.

 файл - Астрономи откриха „ втора Земя “ – екзопланетата Kepler-1649c
Интересното е, че от всичките над 2000 екзопланети, открити благодарение на наблюдения с галактическия телескоп Кеплер, тази планета е най-подобна на Земята както по мярка, по този начин и по планирана температура.
Томас Зурбухен, помощник-администратор на дирекцията за научни задачи на НАСА във Вашингтон, споделя:„ Този ​​интригуващ, отдалечен свят ни дава още по-голяма вяра, че втора Земя стои измежду звездите и чака да бъде открита. “Четете още: Proxima В – евентуално обитаема планета близо до ЗемятаВъпреки, че НАСА декларира, че има други екзопланети, които са по-близки по мярка и по температура до Земята, няма друга екзопланета, която е по-близо до Земята в тези две стойности и е в обитаема зона на нейната звездна система.Този новооткрит свят е единствено 1,06 пъти по-голям от нашата планета. В допълнение, количеството звездна светлина, което получава от своята родителска звезда е 75 % от количеството светлина, което Земята получава от нашето Слънце. Това значи, че температурата на екзопланетата може да е същата като на нашата планета.Но за разлика от Земята, тя се върти към Червено джудже. Този вид звезди са известни със звездни изригвания, които могат да създадат околната среда на планетата сложна за всеки евентуален живот.Учените откриват планетата, до момента в който преглеждат остарели изображения от галактическия телескоп Кеплер, които Агенцията отстранява през 2018 година Въпреки, че задачата на НАСА с Кеплер завършва през 2018 година заради привършване на горивото, учените не престават да вършат открития, като учат информацията, изпратена от телескопа назад на Земята.Водещият създател на проучването Андрю Вандербърг, откривател от Тексаския университет в Остин, споделя:„ Колкото повече данни получаваме, толкоз повече признаци виждаме, че евентуално обитаеми екзопланети с размера на Земята са постоянно срещани към тези звезди. “
Източник: hiddentruth.site

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР