Астронавтът от НАСА д-р Ричард (Рик) Линехан ще бъде на

...
Астронавтът от НАСА д-р Ричард (Рик) Линехан ще бъде на
Коментари Харесай

Американски астронавт ще посети България

Астронавтът от НАСА доктор Ричард (Рик) Линехан ще бъде на посещаване в България от 9 до 14 май, т.г. Той ще взе участие в разнообразни начинания в София и Пловдив и ще опише за живота си на астронавт. Линехан ще приказва за това какво значи да преследваш фантазиите си, за смисъла на образованието по математика, технологии, инженерство и науки и за опциите, които са разполагаем на тези, които се трудят настойчиво и имат предпочитание да тестват нови неща.

По време на визитата си в България доктор Линехан ще посети Двореца на културата в Пловдив, ще изнесе лекция в границите на Софийския фестивал на науката в Sofia Tech Park на 12 май, събота, от 17,30 часа и ще се срещне с спечелили в разнообразни олимпиади и други възпитаници в „ Музейко “ на 13 май, неделя.

Рик Линехан е ветеринарен доктор по обучение, чиято орис е била да лети в Космоса. Д-р Линехан е селектиран от НАСА през 1992 година и взема присъединяване в четири галактически задачи. През 1996 г, 1998 година и 2002 година лети на борда на галактическата совалка „ Колумбия “, а през 2008 година - на галактическата совалка „ Индевър “. През 2002 година доктор Линехан е излизал в открития Космос три пъти в продължение на общо 21 часа и 9 минути. По време на задачата през 2008 година, към този момент като умел „ галактически странник “, той е излизал отвън совалката още три пъти за общо 22 часа и 2 минути.

Понастоящем доктор Линехан разпределя времето си сред Програмата за проучване на човешките запаси на НАСА и Космическия център “Джонсън”.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР