Астронавтът на НАСА Никол Ман и астронавтът на Японската агенция

...
Астронавтът на НАСА Никол Ман и астронавтът на Японската агенция
Коментари Харесай

Японски и американски астронавт излизат в открития космос за монтажи по повърхността на МКС

Астронавтът на НАСА Никол Ман и астронавтът на Японската организация за аерокосмически проучвания (JAXA) Коичи Ваката ще излязат в космоса от Международната галактическа станция (МКС) през днешния ден, с цел да извършат монтажни работи на нейната повърхнина, с цел да модернизират системата за зареждане, съгласно НАСА.

Излизането на астронавтите в галактическото пространство ще стане от западната шлюзова камера на американския сегмент на МКС. То ще продължи към шест часа и половина. Астронавтите ще инсталират от лявата страна на станцията скоба за мощния нов безоблачен панел IROSA. Два такива ще бъдат доставени на станцията от американски товарен галактически транспортен съд по-късно тази година.

Първата двойка слънчеви панели с висока мощ iROSA бяха съединени и разгърнати по време на три излизания в открития космос през юни 2021 година В края на предходната година астронавтите инсталираха още един чифт панели, които бяха доставени на МКС от товарния транспортен съд Cargo Dragon на американската компания SpaceX. Нови слънчеви панели към този момент доставят в допълнение зареждане на станцията. Общо три чифта нови панели би трябвало да бъдат добавени към МКС като част от настоящата рационализация на енергийната система на станцията.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР