Астрофизици регистрираха рядко събитие - на обърнатата към Земята страна

...
Астрофизици регистрираха рядко събитие - на обърнатата към Земята страна
Коментари Харесай

Изчезнаха всички петна на обърнатата към Земята страна на Слънцето

Астрофизици записаха рядко събитие - на обърнатата към Земята страна на Слънцето няма нито едно леке, съобщи ТАСС. Това се оповестява на уеб страницата на лабораторията за рентгенова астрономия на Слънцето на физическия институт " П.Н. Лебедев " към Руската академия на науките.

" Понастоящем на обърнатата към Земята страна на Слънцето не се следи нито едно леке. Трудно е да се каже дали в този момент има петна на другата страна на Слънцето , само че въз основа на фотоси на светилото, направени преди две седмици, когато тази страна бе обърната към Земята , петна липсват и там ", се споделя в известието.

На всеки 11 години магнитното поле на Слънцето се трансформира, като поредно се усилва и отслабва. Веднъж на всеки 11 години количеството на петната доближава своя най-много, а по средата сред тези пикове слънчевата интензивност е в своя най-малко.
Sunspots are regions of reduced temperature on the surface of the Sun. They are often many times bigger than Earth itself ☀️
— The Astrophysicist (@ThomasMoszczuk) В години, свързани с оптимално напрежение на магнитното поле на звездата, се появяват най-вече петна и изригвания на Слънцето , които провокират магнитни стихии на Земята .

Периодът на мъртвило, обвързван със безоблачен най-малко , нормално продължава към година и би трябвало да настъпи в края на 2018 година - първата половина на 2019 г.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР