AstraZeneca поиска разрешение за спешна употреба от регулаторните органи на

...
AstraZeneca поиска разрешение за спешна употреба от регулаторните органи на
Коментари Харесай

AstraZeneca иска спешно одобрение на терапия срещу COVID-19 в САЩ

AstraZeneca изиска позволение за незабавна приложимост от регулаторните органи на Съединени американски щати за новото си лекуване за попречване на COVID-19 за хора, които реагират неприятно на имунизациите заради отслабена имунна система.

В свое изказване англо-шведският производител разгласи, че в поръчката си до администрацията по храните и медикаментите е присъединил данни от късен стадий на изпитване, които демонстрират, че лекарството понижава риска хора да развият признаци на COVID-19 със 77%, написа „ Ройтерс “.

Терапията с антитела, наречена AZD7442, може да отбрани хората, които нямат задоволително мощен имунен отговор към имунизациите или да добави курса за имунизация за тези, които би трябвало да засилят в допълнение отбраната си.

Докато имунизациите разчитат на непокътната имунна система за създаване на антитела и кафези, борещи се с инфекциите, AZD7442 съдържа лабораторно основани антитела, предопределени да се задържат в тялото с месеци и да реагират при положение на зараза.

Разрешението на Съединени американски щати може да се окаже огромен позитив за AstraZeneca, чиято необятно употребена ваксина против COVID-19 към момента не е утвърдена от американските управляващи.

Преговорите за доставка на препарата не престават със Съединени американски щати и с други държавни управления. Терапии против ковид, основани на сходна технология, се създават и от конкурентни компании като GlaxoSmithKline и Regeneron.

Резултатите от опитите за лечението с AZD7442, оповестени за първи път през август, са взети три месеца след инжектирането, само че компанията се надява, че може да промотира лекарството като такова с едногодишен резултат, защото откривателите ще наблюдават участниците в тестванията в продължение до 15 месеца.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР