Aston Martin разкри първите подробности за екстремната пистова версия на проекта

...
Aston Martin разкри първите подробности за
екстремната пистова версия на проекта
Коментари Харесай

1000 конски сили за екстремиста Aston Martin Valkyrie AMR Pro

Aston Martin разкри първите детайлности за екстремната пистова версия на плана си , наречена Valkyrie AMR Pro.

От Aston Martin разясняват, че дизайнът на Valkyrie AMR Pro е създаден с концепцията за спечелването на 24-те часа на Льо Ман и за екстремно пътно държание, което обаче не е подчинено на условията и рестрикциите на автомобилиня спорт.

С напълно нов аеродинамичен пакет, Aston Martin Valkyrie AMR Pro се отличава от "стандартното " Valkyrie с издължено с 380 мм междуосие и с нарастване от 96 мм в предната и със 115 мм в задната си част, а общата дължина на купето е пораснало с 266 мм.

Aston Martin Valkyrie AMR Pro е оборудван със 6.5-литров, атмосферен, V-образен, 12-цилиндров мотор на Cosworth, който се развърта до внушителните 11 000/мин и обещава оптималната мощ от 1000 конски сили. За разлика от Valkyrie, AMR Pro версията не е екипирана с подпомагащо електрифицирано задвижване.

Aston Martin Valkyrie AMR Pro, за пътното представяне на който от компанията дават обещание, че ще се доближи до това на болидите от Формула 1, може да бъде употребен само и само на спортна писта или затворен маршрут.

От Aston Martin ще произведат единствено 40 представителя на Valkyrie AMR Pro, като първите представители се чака да бъдат доставени през последното тримесечие на тази година.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР