Aston Martin е почти готова да представи първия си изцяло

...
Aston Martin е почти готова да представи първия си изцяло
Коментари Харесай

Rapid E – първият изцяло електрически автомобил на Aston Martin

Aston Martin е съвсем подготвена да показа първия си напълно електромобил след години работа. Компанията даде опция за прелиминарен, въпреки и стеснен взор към Rapide E, електрическата трансформация на високопрофилния първокласен седан. Той загатва единствено качествата на задвижващия механизъм и част от колесните зони, само че дава обещание машина, която е бърза и практична. Двойните ѝ мотори ще бъдат еквивалент на 602 к.с. и въртящ миг от 950 Nm, които обезпечават оптималната скорост от 250 км/ч. Електромобилът на Aston Martin ще форсира от 0-100 км/ч за 4 секунди. Неговата батерия с 65kWh подсигурява 320 км обсег с едно зареждане.



Освен всичко друго, Rapid E може да демонстрира върхово показване в продължение на дълги интервали. Според компанията електрическият автомобил може да направи цялостна обиколка на немския спортен комплекс Нюрбургринг, без това “по никакъв метод да се отрази на батерията”. Това са камъни в двора на Tesla и техния Model S, който не съумява да показва върхова форма дълготрайно време, макар че дълго чаканият Roadster би трябвало да няма този проблем.

За да се побере новото задвижване, Rapide E търпи някои промени в дизайна. Aston Martin резервират тежестта посредством сплави и въглеродни композити, като по едно и също време с това усъвършенстват аеродинамиката. Автомобилният производител е настроил ръководството и задвижването по този начин, че водачите да се усещат по-скоро като в модел, задвижван с газ. Това би трябвало да резервира динамичността на шофиране, по едно и също време с природата.

Проблемът? Ще бъде доста мъчно да станете притежател на този електрически автомобил. Към нормалната бутиковост на марката в тази ситуация се прибавя и желанието на Aston Martin да сглоби едвам 155 бройки от Rapid E, когато започва производството му през четвъртото тримесечие на 2019 година Историята сочи, че всички ще бъдат разпродадени доста преди първата от тях действително да стъпи на пътя. Въпреки това, Rapid E е важен план. Aston Martin е синоним на мощните мотори с газово задвижване и тази смяна във философията ѝ, когато става дума за първия напълно електрически модел, приказва, че можем да чакаме цяла нова продуктова тактика.

Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР