Астероид с размерите на Айфеловата кула се движи в посока

...
Астероид с размерите на Айфеловата кула се движи в посока
Коментари Харесай

Към Земята се носи астероид с размерите на Айфеловата кула

Астероид с размерите на Айфеловата кула се движи в посока към Земята, оповестява изданието Daily Record, като се базира на НАСА.

Обектът е получил името Нерей – „ Старецът на морето “, както е прочут в древногръцката митология.

„ Астероидът 4660 Нерей, с размери съвсем три пъти по-големи от футболно игрище, се класифицира като " евентуално рисков ", излиза наяве от публикацията. Диаметърът на Нерей е 330 метра, което надвишава с 90% множеството други метеорити.
 Странен галактически обект експлодира още веднъж и още веднъж. Учените не знаят за какво Странен галактически обект експлодира още веднъж и още веднъж. Учените не знаят за какво
Астрономите са забелязали мистериозен галактически обект, който за къс интервал от време изпуснал 1652 разряда сила. Всеки „ залп&...

Обектът ще прелети около Земята на 11 декември. Потенциален удар с подобен метеорит ще бъде унищожителен, само че съгласно НАСА Нерей няма да се приближи на по-малко от 3,9 млн. километра от нашата планета. Това разстояние е 10 пъти по-голямо от дистанцията сред Земята и Луната.

В околните десетилетия метеоритът ще се върне към Земята 12 пъти, само че най-близо ще се озове той до нашата планета на 14 февруари, когато галактическият обект ще прелети на към 1,2 млн. километра.

Само след дни - още на 20 ноември, различен метеорит – 2016 JG12 – ще прелети около Земята. Той ще премине на разстояние 5,5 млн. километра от нашата планета.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР