Астън Вила се класира за полуфиналите на Лига на конференциите

...
Астън Вила се класира за полуфиналите на Лига на конференциите
Коментари Харесай

Емилиано Мартинес герой за Астън Вила при драма с дузпи срещу Лил

Астън Вила се класира за полуфиналите на Лига на конференциите след драма с дузпи против Лил. Бирмингамци бяха спечелили първия мач с 2:1, а същият резултат се получи и в реванша, само че в интерес на " кучетата ". Юсуф Язъджъ откри в 16-ата минута, а в 68-ата Бенжамен Андре удвои. Мати Кеш се разписа три минути преди края на постоянното време, с цел да прати срещата в продължения. При тях победител не беше излъчен и по този начин се стигна до осъществяване на дузпи. При тях Емилиано Мартинес отрази ударите на Набил Бенталеб и Бенжамен Андре и класира тима си напред. 

 

Лил излезе напред в резултата в 16-ата минута. Габриел Гудмундсон центрира остро в наказателното поле на гостите и Юсуф Язъджъ с удар в долния десен ъгъл вкара за 1:0. 

В 25-ата минута " кучетата " можеше да стигнат до втори гол. Бенжамен Андре засече центриране от фал на Язъджъ, само че топката срещна лицето на Емилиано Мартинес и не влезе във вратата му. 

Мати Кеш бе изведен самичък против Люка Шевалие в 42-ата минута, само че вратарят на Лил съумя да избави удара му. 

В началото на втората част Юри Тилеманс сбърка и разреши на Хакон Харалдсон да му отнеме топката, само че ударът на исландеца мина около вратата. 

Лил поведе с 2:0 в 68-ата минута. Харалдсон центрира от корнер в наказателното поле на Астън Вила, където Бенжамен Андре засече топката с глава, тя по-късно срещна първо напречната греда, а по-късно и левия непряк дирек на вратата и влезе във вратата. 

Вила понижи пасива си в 87-ата минута. Люка Шевалие улови центриране в наказателното поле, само че се сблъска с Набил Бенталеб и изпусна топката. Кълбото се озова в Мати Кеш, който със мощен удар вкара за 2:1. 

Резултатът се резервира до края на постоянното време и срещата влезе в продължения. 

Астън Вила направи доста огромен пропуск в 100-ата минута. Леон Бейли насочи доста рисков удар, който Люка Шевалие успя да отрази, само че незабавно последва добавка с глава на Дъглас Луис, който потърси опразнената врата, само че Шевалие съумя да се намеси наново и да избие топката в корнер. 

В 119-ата минута Шевалие отрази удар на Джон Дюран. Така се стигна до осъществяване на дузпи. При тях за Емилиано Мартинес избави ударите на Набел Бенталеб и Бенжамен Андре, до момента в който за бирмингамци единствено Леон Бейли не съумя да се разпише.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР