Астън Вила подписа с хърватски националХърватският национален вратар Ловре Калинич

...
Астън Вила подписа с хърватски националХърватският национален вратар Ловре Калинич
Коментари Харесай

Астън Вила подписа с хърватски национал

Астън Вила подписа с хърватски национал
Хърватският народен вратар Ловре Калинич ще се причисли към играещия в Чемпиъншип Астън Вила през януари. 28-годишният мина медицински проби и постави подписа си върху договор, който ще го остави на,,Вила Парк “ до 2023 година. Той ще стане формален състезател на Вила 1 януари, а трансферната сума е от порядъка на 7 млн. паунда.

,,Щастливи сме от привличането на толкоз умел и първокласен футболист в лицето на Ловре. Той е необикновен вратар и чакаме с неспокойствие да го приветстваме, когато се причисли през януари “, съобщи мениджърът на отбора Дийн Смит. Калинич, който сега е състезател на белгийския Гент, бе отдавна в полезрението на Астън Вила. Отборът бе покрай привличането му през предишния сезон, само че отборът от Бирмингам не съумя да завоюва промоция за Висшата лига.

През 2016 още веднъж имаше опит за трансфер на Калинич на,,Вила Парк “, само че той не получи работна виза за Англия. 28-годишният пазач стартира кариерата си в локалния Хайдук Сплит и има 14 участия за националния тим на страната, като бе част от състава на Световното състезание в Русия, където,,шахматистите “ доближиха до сребърните медали. Калинич игра и в дуела от шампионата Лига на нациите против Англия на,,Уембли “, извоюван от,,трите лъва “ с 2:1.

Вила сега заемат осма позиция в Чемпиъншип, на три точки от зоната за плейофи, макар че са позволили 34 гола във вратата си от началото на сезона. Норвежкият национал Орян Ниланд е титулярният пазач на отбора, откакто се причисли от немския Инголщад през лятото, а запаси на вратарския пост са Марк Бън и Андре Морейра. В идващия кръг Вила приема вкъщи водача във краткотрайното класиране Лийдс. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР