Associated Press разкри смущаващи данни за това как Google може

...
Associated Press разкри смущаващи данни за това как Google може
Коментари Харесай

Google Search знае къде сте били дори ако изключите Location History

Associated Press разкри смущаващи данни за това по какъв начин Гугъл може да записва местоположението на потребителите даже в случай че те са деактивирали функционалността Location History. Данните демонстрират, че в случай че желаете напълно да излезете от геолокационната услуга на Гугъл, би трябвало да изключите и спомагателна алтернатива, наречена „Web & App History.“
Това към този момент е малко по-сложно и доста по-заблуждаващо , в сравнение с би трябвало да бъде.

На първо време, несъмнено ще желаете да деактивирате функционалността Location History. Въпреки нейното общо име, тя е напълно съответна и основава последователност на това къде сте били въз основата на местоположението на вашия смарт телефон. Макар да е разумно да предположите, че изключването ѝ ще деактивира следенето на местоположението от Гугъл, това в действителност не е по този начин.

След като спрете Location History, направете това и с „Web & App History“ – само че имайте поради, че вашият опит с услугите на Гугъл ще бъде доста по-различен. За начало, никоя от историята на търсенията ви няма да бъде непокътната, на всички места. Някои може да сметнат за потребно, само че в тази ситуация на артикули като Гугъл Maps това прави нещата малко по-трудни за прилагане. Приложението няма да има видимост в предходни търсения, които сте създали в Гугъл Maps; вместо това ще демонстрира единствено скорошни търсения, които сте създали на самия ви телефон. Това също значи, че Гугъл Maps няма да знае къде сте, когато търсите направления в браузър.

Заслужава да се означи, че даже и откакто сте изключили тези функционалности за местонахождение, резултатите от Гугъл към момента могат да употребяват историята на търсенията ви, с цел да отгатнат къде сте. Например, търсенето на „пица покрай мен“ продължаваше да води до резултати във вашия квартал, а системата също по този начин знае къде се намирате, когато пишете „прогноза за времето“. Така че, с цел да изтриете целия си отпечатък в Гугъл, ще желаете да отидете в страницата „My Activity“, където можете да видите всичко, което сте създали в услугите на Гугъл. Търсенията, които са привлекли местоположението ви, ще имат икона за дребна локация на игла до тях; изтрийте тези, с цел да покриете следите си.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР