Аспиринът под формата на разтворими или така наречените ефервесцентни таблетки

...
Аспиринът под формата на разтворими или така наречените ефервесцентни таблетки
Коментари Харесай

6 неочаквани ползи за домакинството от разтворимия аспирин

Аспиринът под формата на разтворими или по този начин наречените ефервесцентни таблетки е нещо, което ви избавя от главоболието, махмурлука, високата температура, болките в тялото. Но този разтворим аспирин ще ви изненада в доста други случаи, написа flagman.bg. Той намира необикновено потребни използва в дома, от които можете да се възползвате, с цел да улесните живота си. За какво да употребявате разтворим аспирин?

Ето някои от страхотните му използва в семейството:

За разчистване на кафемашината

Кафемашинатасе употребява всеки ден. По нейните дюзи и контейнери се задържат бактерии, които могат да причинят здравословни проблеми. За да почистите и дезинфекцирате кафемашината си, пуснете в контейнера няколко разтворими таблетки аспирин. Пуснете един цикъл на машината, тъй че течността напълно да премине през всичките ѝ съставни елементи. След това пуснете изплакващ цикъл с чиста вода.

За отпушване на запушени канали

Съставките в разтворимия аспирин, които го карат да шупти, до момента в който се разтваря, могат да оказват помощ да отпушите запушени канали на мивката или банята. Пуснете няколко таблетки аспирин в канала. Налейте 1 литър гореща вода. Изчакайте няколко минути и изплакнете с течаща вода, до момента в който запушванията се отмият.

За стерилизация на пода

Добавете няколко разтворими таблетки аспирин към водата, с която измивате пода. Аскорбиновата киселина ще способства за дезинфекцията на дома ви, без това да заплашва здравето ви.

За разчистване на хладилника

Разтворете няколко ефервесцентни таблетки аспирин в 1 литър вода. С този разтвор напоете микрофибърна забрадка и избършете цялата повърхнина на хладилника от вътрешната страна. Безопасно е, здравословно е, а в същото време е добър метод да дезинфекцирате от хранителни останки и бактерии.

За разчистване на загорели съдове

Поставете няколко таблетки разтворим аспирин на дъното на загорелия съд. Залейте с гореща вода. Оставете да подейства по този начин половин час. След това измийте по общоприетия метод. Така остатъците ще се отстранят надалеч по-лесно.

За блестящи стъклени съдове

Обичате обичаните си чаши за вино да са кристално искрящи? Използвайте разтворим аспирин за тази цел. Потопете ги в бездънен съд, цялостен с гореща вода. Пуснете няколко таблетки разтворим аспирин и оставете да подейства половин час. След това измийте с препарат за съдове. Ще забележите какъв брой по-искрящи и полирани ще наподобяват, откакто изсъхнат.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР