Аспарухово и Владиславово най-вероятно ще запазят районните си кметове. Това

...
Аспарухово и Владиславово най-вероятно ще запазят районните си кметове. Това
Коментари Харесай

Аспарухово и Владиславово запазват районните си кметове, балотажи в Одесос, Младост и Приморски

Аспарухово и Владиславово най-вероятно ще запазят районните си кметове.

Това сочат междинните резултати при обработени 80,2% от протоколите на секционните изборни комисии към към 8 часа сутринта.

Досегашният областен кмет на Аспарухово Ивайло Маринов от ГЕРБ събира поддръжката на 52,5% гласоподавателите.

Далеч зад него на втора позиция с 16% е Сергей Христов от " Възраждане ".

Сходно е ситуацията и в регион " Владислав Варненчик ". Досегашният областен кмет Николай Костадинов от ГЕРБ събира поддръжката на 53,7% от съкварталците си. На втора позиция с 15,8% е представителят на " Възраждане " Павлин Пенев.

В останалите региони във Варна всеки един от претендентите за областен кмет е надалеч от 50-те % гарантиращи пряк избор от първи тур.

В регион " Одесос " Биляна Раева от ГЕРБ събира 24,62%. Опонент на балотажа се обрисува Цветнен Цветков от " ПП-ДБ " с 21,3% поддръжка. Росен Димитров от " Възраждане " събира 16,7%.

В регион " Младост " на балотаж отива претендентът на ГЕРБ Евгени Дянков с 21,9%. Неговият конкурент обаче към момента не е явен. С шансове за балотажа са досегашният областен кмет Христо Христов, който в този момент е претендент от " Алтернативата на жителите " и събира 19,5% поддръжка или представителят на " Възраждане " Людмил Бучев с 17,9%.

В регион " Приморски " с изравнени позиции са Николай Желязков от " ПП-ДБ " с 22,9% поддръжка и Людмила Колева-Маринова от ГЕРБ с 22,4%. На трета позиция с илюзорни шансове за балотаж е Николай Ненов от " Възраждане " с 18,7%.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР