Асоциацията на туроператорите обяви, че се противопоставя на предложението на

...
Асоциацията на туроператорите обяви, че се противопоставя на предложението на
Коментари Харесай

“НЕ” за отпадането на забраната за тютюнопушенето на обществени места! Вижте кой протестира и защо!

Асоциацията на туроператорите разгласи, че се опълчва на предлагането на НФСБ за отпадане на режима, забраняващ тюнопушенето в заведенията за хранене, съобщи dir.bg.

АБТТА показва изрично мнение, че всички разновидности за смяна в Закона за здравето посредством отделяне на зони за пушачи и непушачи са неефективни и не са в положение да реализират предпазен резултат. Освен че не защищават работещите в развлекателната промишленост – най-често дами и младежи, от непрекъснатите въздействия на съдържащите се в тютюневия пушек канцерогенни и токсични субстанции, частичните ограничавания не обезпечават отбрана от нездравословните въздействия на пасивното пушене, защото най-често употребяваните вентилационни технологии нямат огромен резултат върху степента на замърсяване с тютюнев пушек, за излагането на който, както е известно, няма открито безвредно равнище “, написа в мнението на асоциацията.

Повод за изказването е, че по-рано вицепремиерът Валери Симеонов разгласи, че ще НФСБ ще предложат законопроект за смяна в Закона за здравето, с който да се позволи пушенето в обособени пространства.Валери Симеонов уточни, че следва законопроектът да бъде разискван с останалите сътрудници от Обединените патриоти, а по-късно и с съдружния сътрудник ГЕРБ.

Според Симеонов би трябвало да се възвърне остарелият режим, т.е. в заведения за хранене да може да се пуши в избрани пространства, оборудвани с вентилационна система.
Законопроектът пази правата на непушачите, само че и дава опция на пушачите да го вършат в съответните места, счита вицепремиерът. Не укривам, че това го приготвяме за идния туристически сезон, добави той. Правим го с твърдата увереност, че това би трябвало да стане, тъй като е потребно за страната, сподели вицепремиерът.
loading... #SC_TBlock_381491 a { font-family: Roboto!important; }
Източник: 7dnisofia.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР