Асоциацията на търговците на нехранителни продукти изрази безпокойство от заповедта

...
Асоциацията на търговците на нехранителни продукти изрази безпокойство от заповедта
Коментари Харесай

Асоциацията на търговците скочиха на сертификати

Асоциацията на търговците на нехранителни артикули изрази безпокойствие от заповедта на здравния министър, която съгласно тях, води до неравно отнасяне на търговците. Те са на мнение, че зелените документи ощетяват крайния консуматор, без да защищават неговото здраве. Изпълнителният шеф на Асоциацията Галин Попов изясни в ефира на Нова нюз, че заповедта третира неравно търговците, които продават нехранителни артикули и тези, които търгуват най-вече с хранителни.

" Получава се пренасочване на потребителите, посредством административните ограничения от заповедта. Намираме я за неправилна и несправедлива. Загубите, които търговците на нехранителни артикули търпят, са към 50%. Не може магазини с повърхност под 300 кв. да се третират като места, които могат свободно да се посещават без зелен документ. Именно там свата навалицата. В огромните магазини можем да осигурим голямо пространство на всеки един клиент, изясни той.

Според Галин Попов има няколко ограничения, които биха облекчили обстановката.

" За да има равнопоставеност, сътрудниците от хранителния отрасъл да си обособят нехранителните артикули и да има пропускателен режим за тях ", разяснява още изп. шеф.

От Асоциацията на търговците на нехранителни артикули се надяват на разговор с управляващите, като за момента не плануват протестни дейности.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР