Асоциацията на къмпингите в България започва работа по изработка на

...
Асоциацията на къмпингите в България започва работа по изработка на
Коментари Харесай

Асоциацията на къмпингите прави своя система за категоризация

Асоциацията на къмпингите в България стартира работа по направа на своя лична система за категоризация на местата за настаняване с палатки, кемпери и каравани. Тя ще бъде на степени от една до пет звезди, каквато е практиката в Европа, оповестяват от асоциацията.

Според тях нормативната база за категоризацията на къмпинги у нас е несъответстваща. От една страна, те могат да бъдат от 1 до 3 звезди. От друга, кемперстоповете или паркингите за кемпери и каравани не подлежат на регулация и оценка, заяви БНР.

Много къмпинги у нас са категоризирани единствено с една звезда, само че действително оферират улеснения на европейско равнище. Има и такива, които въобще не могат да получат категоризация поради административни спънки от всевъзможен темперамент.

По този метод формалната държавна категоризация не отразява действителното количество на къмпингите и качеството на туристическата услуга в тях, както и разликите и спецификите сред обособените места. И в случай че по тези аргументи за българските туристи броят на звездите на къмпингите у нас в никакъв случай не е бил аршин за избор на място за отмора, то неработещата система на категоризацията основава комплициране у европейските туристи.

Асоциацията на къмпингите възнамерява да изследва европейските модели и на тази база да създаде лична система за оценка, която оптимално да се доближава до тях, само че и да отрази спецификите на локалния пазар. Така в бъдеще къмпинг в България, оценен по новата система да вземем за пример с 4 звезди, в голяма степен ще подхожда на подобен във Франция, Гърция, Хърватия и така нататък Самата оценка на къмпингите ще бъде по стандартизирана процедура с самостоятелен оценител. Това е късмет и кемперстоповете да получат опция за оценка на изискванията и услугите, които оферират.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР