Асоциацията на индустриалния капитал (АИКБ) и Конфедерацията на работодателите и

...
Асоциацията на индустриалния капитал (АИКБ) и Конфедерацията на работодателите и
Коментари Харесай

Работодателски съюзи влязоха в конфликт заради сепаративни преговори с кабинета

Асоциацията на индустриалния капитал (АИКБ) и Конфедерацията на работодателите и индустриалците (КРИБ) влязоха в спор поради метода, по който пробват да реализират допустими за бизнеса цени на електрическата енергия.

Вчера след диалог с премиера Стефан Янев съобщи, че организацията му е предложила 150 - 160 огромни предприятия, които са в групата на енергоинтензивната промишленост, да подписват двустранни контракти с АЕЦ " Козлодуй " и Националната електрическа компания (НЕК) за цени на ток, разнообразни от борсовите.

Днес друга от национално представителните организации - АИКБ, реагира с позиция, съгласно която " сходно деяние опонира на европейското и на националното законодателство, съставлява неприемливо нарушение на разпоредбите на свободна конкуренция, защото фаворизира и слага в привилегировано състояние няколко компании ". В мнението си АИКБ предизвестява, че сходно решение е невероятно за осъществяване, тъй като е нелегално, защото Законът за енергетиката не разрешава извънборсовото подписване на двустранни покупко-продажби. Нарича и договарянията сред Янев и Домусчиев сепаративни.

Двата съюза се оказват на друго мнение и за това дали са нужни митинги. Вчера Домусчиев съобщи, че КРИБ ще предложи на другите работодателски организации да изчакат с митингите, с цел да се види какво ще се получи до края на другата седмица в работната група. АИКБ на собствен ред през днешния ден декларира, че е решена на митинг на 19 октомври пред Министерския съвет.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР