Асоциацията на европейските журналисти в България призовава ГЕРБ да изрази

...
Асоциацията на европейските журналисти в България призовава ГЕРБ да изрази
Коментари Харесай

Биков: Искат позиция на ГЕРБ за Соня Момчилова, учуден съм, не ни питаха, когато я избраха

Асоциацията на европейските публицисти в България приканва ГЕРБ да изрази позицията си по отношение на неуместни изявления на ръководителя на Съвет за електронни медии Соня Момчилова.

„ Лично аз съм изумен от този апел, тъй като госпожа Момчилова беше част от смяната и беше назначена в Съвет за електронни медии от тогавашния водач на псевдореволюцията Румен Радев. Преди това беше шеф на пресцентъра на държавното управление на Стефан Янев, чиято съществена цел беше да изчегърта ГЕРБ. Като член на комисията по културата и медиите помня с какъв възторг бяха определени четирима от петимата членове на Съвет за електронни медии. Тогава никой не пита ГЕРБ за нищо и ми е необичайно, за какво ни питат в този момент “. Това разяснява в профила си във Facebook депутатът от ГЕРБ Тома Биков.

Той напомня, че тогава партията не издигна свои кандидатури, а при гласуването на двамата членове на Съвет за електронни медии от парламентарната квота гласоподаваха срещу кандидатурата на Пролет Велкова, а за кандидатурата на Симона Велева гласоподаваха тогавашните членове на медийната комисия.

„ Последното направихме, поради високите професионални качества на госпожа Велева макар, че тя беше кандидатура на Политическа партия. Госпожа Пролет Велкова от Демократична България беше определена с помощта на това, че Движение за права и свободи взеха решение въобще да не гласоподават. Но да се върнем към сегашното - доколкото запознат съм АЕЖ желаят от нас да заемем политическа позиция във връзка с медийния регулатор. Лично аз не бих си разрешил това, тъй като не е редно политици да се месят в медийния регулатор. Приемам този апел за неудобен, тъй като работата на една партия не е да дава мнение за един или различен представител на самостоятелен регулатор. Няма по какъв начин да носим отговорност за непознати назначения и още по-малко за всичко, което се е случило по времето на „ великата смяна “, разяснява той.

„ Работата на партиите е да одобряват или отхвърлят докладите на Съвет за електронни медии и да оферират законодателни промени. Впрочем, преди дни, в комисията приехме доклада на Съвет за електронни медии с гласовете на Политическа партия -ДБ, Движение за права и свободи и ГЕРБ -СДС. Готови сме и с повсеместен план за нов Закон за радиото и малкия екран “, написа още Тома Биков.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР