Асоциацията на европейските журналисти - България (АЕЖ) излезе с позиция,

...
Асоциацията на европейските журналисти - България (АЕЖ) излезе с позиция,
Коментари Харесай

АЕЖ пита СЕМ: Смятате да оставите Кошлуков да се пенсионира като шеф на БНТ ли

Асоциацията на европейските публицисти - България (АЕЖ) излезе с позиция, в която пита членовете на Съвета за електронни медии (СЕМ) дали считат да оставят Емил Кошлуков да се пенсионира като общоприет шеф на Българската национална телевизия (БНТ).

От АЕЖ напомнят, че, тъй като членовете на Съвет за електронни медии не можаха да се обединят към един от претендентите. Така Кошлуков остана отпред на Българска национална телевизия, макар че като претендент за нов мандат, той получи единствено един глас " за " (на Галина Георгиева, издигната от ГЕРБ) от общо петимата членове на медийния регулатор.

Миналата седмица с претекста, че късно вечерта предходния ден е постъпила тъжба от една от кандидатките, взели участие в процедурата. " Интересно е какъв тъкмо е предметът на жалбата, откакто решение на Съвет за електронни медии за преустановяване на процедурата липсва. Въпреки това, жалбата бе употребена като предлог, с цел да отпадне точката от дневния ред, предвиждаща насрочване на нов избор ", показват от АЕЖ.

Жалбата би трябвало да се прегледа от Административен съд София – област. От асоциацията обаче показват, че това може да стане след няколко месеца или даже след година.

" Ако Съвет за електронни медии откаже да насрочи нов избор, до момента в който съдът не се е произнесъл, ще бъде обезпечен много удобен интервал на ръководство на сегашния общоприет шеф. Това развиване навежда на мисълта, че съзнателно се работи за оставането на Емил Кошлуков оптимално дълго на поста, евентуално за той да ръководи малкия екран при възможни предварителни парламентарни избори ", прибавят от АЕЖ.

Още след неуспеха на състезанието за нов общоприет шеф, асоциацията прикани Емил Кошлуков да се отдръпна от поста общоприет шеф на Българска национална телевизия, откакто получи избор на съмнение от четири от петимата членове на Съвет за електронни медии. До момента това не се е случило.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР