Асоциацията на европейските журналисти (АЕЖ - България) категорично осъжда порнографския

...
Асоциацията на европейските журналисти (АЕЖ - България) категорично осъжда порнографския
Коментари Харесай

Категорично осъждаме порнографския компромат на Пик, заявиха от АЕЖ-България

Асоциацията на европейските публицисти (АЕЖ - България) изрично осъжда порнографския компромат, оповестен от уеб страницата " Пик ", и афишира самодейност, целяща да ограничи финансирането на сходен вид “журналистика ”. Това пишат в позиция от Асоциацията, изпратена до медиите, по отношение на оповестени материали, ориентирани към личността на претендента за кмет на София от " Демократична България " арх. Борислав Игнатов и неговата избраница. Припомняме, че оповестените от " Агенцията " фотоси на половинката на Игнатов засягат не просто самата нея, а уронват по принцип смисъла на човешкото достолепие.
Редица български медии и публицисти подписаха към този момент позицията против безусловно неприемливата акция от страна на " Пик ". Запознайте се текста на документа тук.
" Въпреки че политическите лица се употребяват с по-ниска степен на отбрана на персоналния живот, има граници, които не трябва да бъдат преминавани, а въпросният материал е надалеч оттатък тях. Той обаче визира освен политическа фигура, а лице, за което се твърди, че е обвързвано с него и което не е политическа или социална персона, т.е. употребява се с цялостна отбрана на неприкосновеността на персоналния живот.
Освен че цели да унижи и опозори съответни хора, действието е рисково за цялото общество защото въпросният материал, чиято достоверност е непроверена и съмнителна, е оповестен като компромат във връзка идните локални избори и има за цел да повлияе на предизборните настройки ", споделят от АЕЖ.
" В случая не е налице никакъв публичен интерес, който да може по какъвто и да е било метод да оправдае публикуването на изображенията.
Това надалеч не е първият случай на жестоко тъпчене на етичните и професионалните стандарти от страна на въпросното издание, ползващо се с благоволение на политици и представители на правосъдната власт.
Асоциацията на европейските публицисти упорства за отговорност от политическите субекти, покровителстващи " Пик ". Сайтът се е трансформирал в официоз, засипващ с компромати всички критици на властта. И този развой не е едностранен. Не е правилно, че позитивното отношение на уеб страницата към ръководещите е израз на свободната воля на притежателите на уеб страницата. Съществуват данни за финансова мотивация от ръководещите към уеб страницата, който популяризира клюки и порнографско наличие.
Според оповестената информация на уеб страницата за договорите с политически партии, подписани по време на акцията за изборите за Европейски парламент, клиенти на " Пик " са четири политически партии – ГЕРБ, " Атака ", Вътрешна македонска революционна организация и НФСБ. Към момента на сключването на договорите и четирите са част от ръководещата коалиция.
В същото време съществуват данни, че контракти за обслужване с " Пик " подписват държавни и общински институции – най-често през медиатори.
АЕЖ – България приканва институциите, които имат или са имали контракт с този уебсайт, да създадат тази информация обществена и да премислят споразуменията. АЕЖ ще стартира да събира и разгласява информация за това кои институции насочват пари на данъкоплатците към сходен уебсайт.
Същият апел насочваме и към организациите и частните компании. Уверете се, че ваша реклама не попада по какъвто и да е метод там, тъй като не би било добра препоръка пред клиентите ви да видят продуктите ви край порнографско или клеветническо наличие.

Призоваваме институции, организации, политически партии и други да се причислят към самодейността #БезПорноЖурналистика, като изпратят известие на [email protected]. С изпращането на известие субектите се ангажират, че няма да популяризират в уеб сайтове и други медии, разпространяващи клюки и компромати.
Вместо да поддържаме порно публицистиката, можем да помогнем на безСпорните експерти в бранша. От години АЕЖ работи за тази цел – основаване на общественост от публицисти, които имат вяра в професионалните стандарти и на подобаваща среда, в която да работят ", прецизират още в позицията си от АЕЖ - България.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР