Асоциацията на автомобилните производители в Европа (ACEA) публикува подробности, засягащи

...
Асоциацията на автомобилните производители в Европа (ACEA) публикува подробности, засягащи
Коментари Харесай

С колко скачат цените и разходите по колите от новия стандарт Евро 7?

Асоциацията на автомобилните производители в Европа (ACEA) разгласява детайлности, засягащи производителите и потребителите отнасящо се до бъдещето на автомобилния бранш след влизането в действие на емисионният стандарт Евро 7.

Въвеждането на Евро 7 по отношение на замърсяващите излъчвания би довело до директни нараствания на разноските, които са 4 до 10 пъти по-високи от тези, представени от Европейската комисия, съгласно ново изследване.

Предложеният правилник Евро 7 ще усили индустриалните разноски за коли, ванове, камиони и рейсове. Проучване на Frontier Economics пресмята разноските за транспортно средство на към 2000 евро за коли и ванове с мотор с вътрешно горене и близо 12 000 евро за дизелови камиони и рейсове. Тези числа са 4 до 10 пъти по-високи от оценките на Комисията в оценката на въздействието на Евро 7 (180-450 евро за леки коли и микробуси и 2800 евро за камиони и автобуси).

Тези оценки включват единствено директните индустриални разноски, най-вече за съоръжение и вложения. Важно е да се означи, че тези спомагателни разноски не подхождат на покупните цени; вместо това те покачват още повече цените за крайните консуматори. Следователно нарастванията на цените евентуално ще бъдат по-високи от цифрите, представени в изследването.

С актуалните правила Euro 6/VI Европейски Съюз има най-изчерпателните и строги стандарти за излъчвания на замърсители (като NOx и прахови частици) в света. Емисиите на отработени газове към този момент са на едвам измеримо равнище с помощта на най-съвременните автомобилни технологии.

" Европейската автомобилна промишленост се ангажира с в допълнение понижаване на излъчванията в интерес на климата, околната среда и здравето. Предложението за Евро 7 обаче просто не е верният метод за това, защото би имало извънредно ниско влияние върху околната среда на извънредно висока цена ", сподели Сигрид де Врис, общоприет шеф на Европейската асоциация на производителите на коли (ACEA).

" По-големи изгоди за околната среда и здравето ще бъдат реализирани посредством прехода към електрификация, като в това време по-старите транспортни средства по пътищата на Европейски Съюз ще бъдат сменени с високоефективни модели Euro 6/VI. "
 Снимка 621290
В допълнение към директните разноски, предлагането за Евро 7 ще докара до непреки разноски, като да вземем за пример по-висок разход на гориво. През целия живот на транспортното средство това може да усили разноските за гориво с 3,5% - което възлиза на спомагателни €20 000 за камиони за дълги дистанции и €650 за леки коли и ванове.

Тези непреки разноски - които са подценени в оценката на въздействието на Комисията - са в допълнение към директните разноски. Те биха добавили към общите разноски за владение на транспортно средство, поставяйки спомагателен финансов напън върху потребителите и бизнеса във време на висока инфлация и възходящи цени на силата.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР