Асоциацията на автомобилните производители в Европа (ACEA) публикува извадка за

...
Асоциацията на автомобилните производители в Европа (ACEA) публикува извадка за
Коментари Харесай

2023: Цифри и факти за автомобилната индустрия

Асоциацията на автомобилните производители в Европа (ACEA) разгласява извадка за бизнеса както на локално, по този начин и на световно равнище през 2023 година.

Според данните на ACEA, през 2023 година, в международен мащаб се следи растеж в продажбите на нови коли от 10%, като за Европа индикаторът е +14% до 10.5 милиона единици.

През предходната година се записва растеж от 37% в продажбите на напълно електрически коли, като те образуват 14.6% от общия пазар.

От Асоциацията на автомобилните производители в Европа показват, че въпреки и с по-слабо пазарно показване през по-голямата част от календарната година, Китай е записал растеж от 4.5%. В Япония и Съединени американски щати се следят покачвания от надлежно 16% и 14%.

По отношение на производството, от ACEA показват, че в световен мащаб се следи растеж от 10.2% до равнище от 76 милиона единици, като Европа държи втората позиция с 12.1 милиона съединени коли и растеж от 11% на годишна база.

Над 25.3 милиона нови коли са били създадени през предходната година в Китай, което се равнява на покачване от над 9%. В Япония достигнатото равнище е било над 7.7 млн единици (+17.4%), а в Съединени американски щати резултатът от 2023 година е над 7.6 млн единици (+8.5%).
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР