Асоциация Прозрачност без граници“ потвърди доброто корпоративно управление и бизнес

...
Асоциация Прозрачност без граници“ потвърди доброто корпоративно управление и бизнес
Коментари Харесай

Асоциация „Прозрачност без граници“ потвърди доброто корпоративно управление и бизнес интегритет на ББР

Асоциация „ Прозрачност без граници “ удостовери положителното корпоративно ръководство и бизнес интегритета на Българска банка за развиване (ББР). През 2023 година, по самодейност на Надзорния съвет на банката и управлението на асоциацията, двете организации подписаха Меморандум за съдействие в региона на антикорупцията и въвеждането на спомагателни управнически правила и положителни практики в банковата група.

Експертите на Асоциация „ Прозрачност без граници “ направиха подробен разбор на вътрешните процедури и процеси в банката и спомогнаха за надграждане и рационализиране на системата за попречване на нередности в институцията, както и за ръководство на сигналите за тях.

ББР и дъщерните ѝ сдружения следват политика на нулева приемливост към противозаконното или неетично бизнес държание. Банката е ангажирана в основаването и поддържането на просвета на неприкритост в рамката на своята организация, осигуряваща отбрана при изложение на опасения за нередности на ранен стадий.

Асоциация „ Прозрачност без граници “ е част от интернационалната организация Transparency International. Повече от 25 години тя работи за развиване на гражданското общество и повишение на антикорупционния потенциал на обществените институции, правосъдната система, администрацията на локално и национално равнище, и бизнеса.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР