Асоциация на българските професионални баскетболисти ще бъде създадена през лятото.

...
Асоциация на българските професионални баскетболисти ще бъде създадена през лятото.
Коментари Харесай

Асоциация на баскетболистите в НБЛ ще бъде създадена лятото

Асоциация на българските професионални баскетболисти ще бъде основана през лятото. Идеята на играчите, които са част от НБЛ, е да образуват подобен комитет по сходство на този в НБА, който да брани техните права в Лигата и федерацията.

Водещите фигури в десетте клуба, които през миналия сезон участваха в елита на родния баскетбол, към този момент предизвикаха неофициално сходна асоциация. Тя бе показана от капитана на националния ни тим Чавдар Костов по време на съвещанието на НБЛ в края на март. Тогава обаче изказването на гарда, че главната част от играчите държат шампионата да се доиграе, не бе признато от всички, като се получи разделяне на лагери на база мненията на управленията на самите им работодатели.

В резултат на случилото се тогава в този момент играчите са решени да докарат концепцията за създаване на асоциация до сполучлив свършек. Приоритет пред тях ще бъде след края на пандемията тя публично да стане факт. Подобна към този момент попада във футболното ни състезание, като има и във волейболния шампионат.

„ Тема Спорт “ научи, че една от задачите, които си слагат баскетболистите, е да имат представител в управлението на федерацията и Лигата. Идеята е, той да стане част от Управителния съвет на централата, с цел да може Асоциацията да има по-голяма стойност и самите играчи да имат опция на глас, когато се вземат избрани решения за бъдещето на спорта.

За да се случи това обаче, би трябвало да има осъществяване на Общо заседание на БФБ. Такова ще бъде свикано или в края на тази година, или при започване на идната. Въпросното съвещание най-вероятно ще бъде и изборно, защото вторият мандат на Георги Глушков към този момент е към края си.

https://www.temasport.com/
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР