Ашли Молоуни подобри рекорда на Океания в десетобоя, след като

...
Ашли Молоуни подобри рекорда на Океания в десетобоя, след като
Коментари Харесай

20-годишен австралиец подобри рекорда на Океания в десетобоя

Ашли Молоуни усъвършенства върха на Океания в десетобоя, откакто реализира 8492 точки на съревнование в Бризбън през вчерашния ден. Австралиецът, който навърши 20 на 13 март, поправя личното си най-хубаво достижение с повече от 300 точки. До момента той имаше 8103 точки от предходната година. Постижението на Молоуни е и затрупан норматив за Олимпийските игри в Токио.

В първия ден на конкуренцията Молоуни събра 4613 точки. На втория ден той откри надпреварата с 14.17 секунди на 110 м/пр, което е нетов персонален връх. Последва нов персонален връх в мятането на диск от 49.93 метра.
View this post on Instagram

Личните върхове за 20-годишния австралиец продължиха и в овчарския скок, където преодоля 4.80 м. На копие също приключи с най-хубаво персонално достижение от 57.77 м.

For those following the Decath yesterday and wondering why Ash finished on 4.80m in the PV.

He was forced to retire after slipping and copping the full force of the pole to his nether regions

We’ve removed the sound but you can use your imagination.
— Queensland Athletics (@qldathletics) Световният първенец в десетобоя за юноши под 20 години от 2018 година приключи надпреварата с 4:48.48 минути на 1500 м.

Сборът на Молоуни е единствено с 54 точки по-малко от този на международния водач за сезона – планетарният рекордьор Кевин Майер, който завоюва конкуренцията на френския остров Реюнион в събота с 8552 точки и също си подсигурява присъединяване на Олимпийските игри в Токио.

“Десетобоят продължава два дни, само че е необикновен. Той е на светлинни години пред мен на тази възраст, даже и в този момент. Харесва ми предизвикването от тези млади момчета, само че ще се опитам да се придържам към своята територия”, разяснява пред “Франс прес” Майер достижението на 20-годишния австралиец.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР